MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kultura

Predstava Iglica u Centru Gervais

170108034_6069774703048300_926864112187816317_n

Predstava o djevojčici koja nije kao sve druge

Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja – bode.

U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.
U svijetu u kojem živimo često susrećemo “neobične” ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanja, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u “naš” svijet.
“Iglica” šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

Dramaturgija: Lana Šarić / Režija: Ivica Šimić / Pomoćnica režisera: Iva Peter-Dragan / Scenografkinja: Dinka Jeričević / Kostimografkinja: Mirjana Zagorec / Oblikovateljica svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja / Glazba: Igor Karlić / Producentica: Vitomira Lončar / Igraju: Nikolina Majdak, Iva Peter-Dragan, Nikola Mijatović

Lana Šarić: IGLICA/Triko Cirkus Teatar, /NEDJELJA 23. 5. 2021. u 11 sati u Centru Gervais Opatija

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Cijena ulaznice: 40,00 kuna
Obiteljska ulaznica (3 i više ulaznica): 30,00 kuna po ulaznici / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija.
Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na mojekarte.hr.
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

Program se održava sukladno epidemiološkim mjerama.

https://www.rivijeranews.hr/najave/predstava-teatra-exit-i-drvo-je-bilo-sretno/

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top