Marketing
Kultura

Predstava “Dijete našeg vremena” u Gervaisu

Playdrama

“Dijete našeg vremena” predstava je koja traga za perspektivom mladih danas diljem Dalmacije i Splita

Sjajno prikazujući splitski “dišpet”, dramaturginja Ivana Vuković i redateljica Helena Petković gradiraju pokušaj zadržavanja “vlastitosti” u gradu koji se ne pokušava othrvati vanjskim utjecajima. Simbol otpora trojica su mladića koji Drugoga, Zagrepčanina, uče kako biti Splićanin. Od nonšalantnog hoda, “evala”, pljuvanja, psovanja, odnosa prema starijima i stanja uma, njihova lekcija dolazi iz dubine duše, nefingirana je, urnebesno smiješna, ali istovremeno i beskrajno porazna kad se shvati da su oni posljednji bastion otpora “najlipšeg grada na svitu” čija se kičma iskrivila pred klanjanjem neodrživu turizmu nauštrb vlastitih građana.

Boško, Borovina i Tomi su, baš kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni djelatnici najvažnije industrije u gradu. Nakon što su se cijelu zimu odmarali, guštali u gradskim i kulturnim aktivnostima, u šušuru po Matejuški i Rivi, večeravali u restoranima po Palači, komentirali predstave i opere ili pak filmove, a sve to zbog jednostavno zarađenih novaca na fureštima, jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu. Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za Njih. Boško, Borovina i Tomi piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna, a mjesta u gledalištu nisu numerirana.

MarketingMNK Gorovo

Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr. Na dan programa, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top