MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kultura

Predavanje Vedrana Ružića u MOHO centru

vedran ružić naslovna
vedran ružić

Predavanje Vedrana Ružića „Povezivanje glazbe i slikarstva“

Festival Opatija Vas poziva na predavanje Vedrana Ružića „Povezivanje glazbe i slikarstva“ u petak, 8. studenog s početkom u 18 sati u novotvorenom Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centar u Voloskom.

Vedran Ružić, glazbenik i slikar iz Opatije, posjetitelje će pobliže upoznati kako su slikarstvo i glazba dvije povezane umjetnosti. Kao profesionalni glazbenik, iz prve ruke će pokazati kako on to vidi-čuje, te na koji način komponira. U izlaganju će, osim povijesnog uvoda vezanog uz ovu tematiku, na temelju vlastitog istraživanja prezentirati načine na koje pojedini glazbenici vide ljestvicu kroz boje. Na samome kraju prikazat će neke od primjera svog izvedbenog produkta, te objasniti kako on aktivno povezuje ove dvije umjetnosti.

Vedran Ružić je diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Ružićev rad karakteriziraju elementi improvizacije, spontanosti te utjecaj filozofske i psihološke podloge Kandinskog u povezivanju glazbene i slikarske umjetnosti. Spontani potezi u kojima se naziru elementi lirske apstrakcije su osnova umjetničkog stvaralaštva Vedrana Ružića. Ono uključuje gestualnost, forme u metamorfozi i automatizam, s težnjom prevladavanja ograničenja kontrolirane racionalne svijesti, pritom izražavajući unutrašnje iskustvo, emocije i sadržaje. Do sada je imao dvadesetak samostalnih izložbi u zemlji te inozemstvu.

Marketing

Uz slikarsko stvaralaštvo, autor komponira glazbu te iza sebe ima tri autorska jazz albuma (Night Speaking, Spiritual Market te Libertin) te je dobitnik Porina za najbolji jazz album 2017. godine. Uz posljednja dva albuma glazbi pridružuje i druge umjetnosti poput art filma te suvremenoga plesa, gdje nastoji podržati jednakost umjetnosti koje se izvode u istom momentu.

Ulaz na predavanje je slobodan.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top