Marketing
Kultura

Predavanje u Moho centru: Astrofotografija, najteži oblik fotografije

78934121_135573364529993_7049965027113041920_o

14. prosinca 2019. u 18 sati u Centru Moho u Voloskom predavanje će održati Lovro Dujnić, stručnjak za mehanotroniku, elektroniku i astronomiju

Astrofotografija je specijalan tip fotografije koji nam omogućava da vidimo detaljno i u boji daleke objekte u svemiru. Napredak tehnologije je omogućio da se možemo baviti snimanjem dalekih galaksija i maglica bez mukotrpnog snimanja i razvijanja na film što otvara vrata za razne vrste procesa kojim se dobivaju najbolji rezultati i fenomenalne fotografije sa ruba svemira.

Volim fotkati stvari u prirodi koje su teške.. jer su takve stvari najljepše i rijetke za vidjeti“ – Lovro Dujnić

Lovro Dujnić (1991. Maribor)
Stručnjak za mehatroniku, elektroniku i astronomiju. Tijekom obrazovanja za mehatroničara u Strojarskoj tehničkoj školi Faust Vraničić, Zagreb, počinje razvijati vlastite inovacije, koje predstavlja na nizu smotri, natjecanja i festivala.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Neka od najzanimljivijih natjecanja iz inovacija na kojima je osvojio nagrade su: Znanstveno vozilo upravljano internetom: Bruxelles – zlato i Grand Prix; Nurnberg – zlato; Krakow – srebro; Inova Zagreb – zlato; Moskovski institut znanosti – Specijalna nagrada za najbolje znanstveno rješenje; nagrada Ministarstva za strukovno obrazovanje; CNC plotter sastavljen od recikliranog materijala – Geneva – zlato; Specijalna nagrada Poljske akademije znanosti; Nurnberg – srebro. Ostali projekti i ostvarenja: Primanje signala iz meteoroloških satelita, dekodiranje podataka i slika; Osnivanje udruge Centar za tehničku edukaciju mladih Nikola Tesla; Mentor i voditelj natjecanja Team Stellar stratosfera sa učenicma srednje škole; Astrofotografija dubokih svemirskih objekata pomoću DSLR aparata, reflktorskih teleskopa, motoriziranih montaža, te softwerska obrada slike.

Zaposlen je kao suradnik u nastavi stručnih predmeta u Strojarsko tehničkoj školi Faust Vrančić, Zagreb.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top