Vijesti

Predavanje Svena Maričića: (Sve)mogućnosti 3d tehnologija

OPATIJA COFFE

Središnje ovogodišnjeg događanje u sklopu projekta popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates održat će se ove srijede, 8. prosinca, s početkom u 18 sati, u prostorima kongresnog centra Conference park 25/7 (Grand hotel 4 opatijska cvijeta, Opatija). Riječ je o izuzetno zanimljivom predavanju o važnosti inovacija i tehnološkim dosezima u području 3D (bio)modeliranja koje će održati Sven Maričić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka u ovom području. Posebni naglasak dat će se prikazu 3D tiska za različite namjene (od primjenjenih znanosti do osobne uporabe), virtualne stvarnosti te njihove primjene kod nas i u svijetu. Kako bi potaknuli kreativnost i motivaciju, najbolje ideje iz publike bit će nagrađene vrijedim poklonima – 3D olovka za crtanje u 3D prostoru i personalizirano 3D skeniranje.

Sven Maričić je izvanredni profesor na Sveučilištu u Puli (Ravnatelj instituta VISIO, Tehnički fakultet) i Sveučilištu u Rijeci (Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini, Medicinski fakultet) te gostujući profesor u Austriji (FH Joanneum, FH Burgenland), dobitnik brojnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Jedan od pionira u ovom zanimljivom području.

Organizatori iz Udruge “Kulturni front”, Amadria park hotela i Filozofskog fakulteta u Rijeci pozivaju sve zainteresirane na zanimljivo, aktualno i interaktivno predavanje kroz koje će se prikazati u kojem smjeru napreduje budućnost razvoja 3d tehnologija. Broj posjetitelja biti će ograničen prema epidemiološkim mjerama i preporukama.

Foto: Ilustracija

55555

Zadnje novosti

To Top