MarketingMariner keramika
Opatija

Predavanje Korada Korlevića – “Kome pripada budućnost?”

120116337_2799787170124412_8147824462936916034_o

Opatija Coffeehouse Debates, Amadria Park Opatija i Udruga “Kulturni front” organiziraju predavanje “Kome pripada budućnost?”

Predavač ove zanimljite teme je Korado Korlević, prof. (Znanstveno-edukacijski centar Višnjan)

Nakon ljetne stanke projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates nastavlja s novim aktivnostima, a jesenski ciklus predavanja i panel-diskusija otvorit će poznati hrvatski astronom i edukator Korado Korlević sa Znanstveno-edukacijski centra Višnjan. Predavanje će se održati u četvrtak, 1. listopada s početkom u 20 sati u prostorima kongresnog centra Conference park 25/7 unutar Grand hotela 4 opatijska cvijeta.

Ulaz je besplatan.

MarketingMariner keramika

Predavanje “Kome pripada budućnost” Korlević razvija u dva smjera, objašnjavajući u kojem smjeru ide razvoj našeg suvremenog društva, te dajući kritiku kako naš obrazovni sustav ne uspijeva stvarati ljude koji će se moći prilagoditi i naći svoje mjesto u takvom društvu – obrazovni sustav stvara djecu kojoj budućnost neće pripadati, koja će u njoj biti izgubljena ili suvišna. Razvoj tehnologije u raznim domenama, uključujući umjetnu inteligenciju i deep learning, ali i tehnologije manipulacije genima, kao i brzo odumiranje čitavog niza profesija, stvaraju blisku budućnost koja će biti značajno različita od današnjice. Naš obrazovni sustav, koji bi trebao pripremati mlade za poslove budućnosti, zastarjelim metodama podučavanja i vrednovanja ne samo da ne priprema mlade za budućnosti, nego čak ni za sadašnjost. (Zapadna) civilizacija doživljava kulturni kolaps, a Hrvatska je, kada se govori o dekadentnim vrijednostima i zapuštenom obrazovanju, za promjenu na čelu kolone.

Korado Korlević najpoznatiji je hrvatski astronom i ‘lovac na asteroide’, kojih je otkrio preko 1400, kao i dva kometa. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, krajem osamdesetih se počinje baviti astronomijom a zadnjih se desetljeća sve više bavi i edukacijom djece i mladih te popularizacijom znanosti. Dobitnik je brojnih nagrada koje su dodijelile lokalne, nacionalne i međunarodne institucije, a ističu se dvije prošlogodišnje: nagrada Shoemaker Near Earth Object (NEO) za astronomska postignuća potvrđuje njegov znanstveni rad, te nagradu Grand PRix Hrvatske za komunikatora godine koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću koja potvrđuje njegov rad na popularizaciji znanosti. Autor je brojnih znanstvenih i znanstveno-popularizacijskih radova u Hrvatskoj i inozemstvu, a dugo je vremena bio i urednik časopisa Nebeske krijesnice.
Organizatori iz Udruge “Kulturni front”, Amadria park hotela i Filozofskog fakulteta u Rijeci pozivaju sve zainteresirane da prisustvuju zanimljivom predavanju i uključe se u diskusiju koja će se održati nakon njega. Također, organizatori najavljuju i održavanje novih događanja, uključujući panel-diskusije, predavanja mladih znanstvenika te predstavljanja i izlaganja u sklopu kulturnog foruma, sve unutar projekta Opatija Coffeehouse Debates.120116337_2799787170124412_8147824462936916034_o 61598864-korado-korlevic

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top