MarketingMariner keramika
Kultura

Predavanje Igora Eterovića “Planinarstvo na Lovranštini”

46480426_1531886556914486_3955150295289298944_o_1531886546914487

Projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates nastavlja se redovito i ove godine, a otvara se novim tipom aktivnosti – zanimljivim predavanjima i prezentacijama u sklopu programa Kultura Lovran. Prvo predavanje pod nazivom “Planinarstvo na Lovranštini” tako će ovog petka, 26. ožujka, s početkom u 19 sati, u Galeriji Laurus u Lovranu, održati doc. dr.sc. Igor Eterović.

Lovran i njegovo okolno područje koje mu gravitira – Lovranština (dijalekt. Lovranšćina) svojim je prirodnim položajem u njedrima Učke izuzetno atraktivno planinarsko odredište. U predavanju će se osim obaveznog spomena klasičnih tura i uspona predavač ponajviše usredotičiti na neke manje razvikane zakutke padina Učke, koje skrivaju izuzetnu atraktivnost ne samo u pogledu planinarske ljepote već i iznimne povijesno-kulturne baštine. Prikazat će se u sažetom obliku niz mogućnosti koje Lovranština pruža, u cijeloj lepezi planinarskih aktivnosti, od klasičnog planinarenja preko penjanja pa čak dijelom i speleoloških istraživanja.

Igor Eterović, docent na Medicinskom fakultetu u Rijeci, radi i predaje u području bioetike a bavi se također poviješću medicine te lokalnom poviješću. Aktivan je član brojnih lokalnih udruga (Katedra Čakavskoga sabora Lovran, Planinarsko društvo “Opatija”) s nizom funkcija koje u njima obnaša. Glavni je urednik časopisa AMHA – Acta medico ‑ historica Adriatica, a donedavno i lokalnog časopisa Zbornik Lovranšćine. Strastveni je planinar.

Organizatori iz Udruge “Kulturni front” i programa Kultura Lovran pozivaju sve zainteresirane da se pridruže, poslušaju zanimljivo predavanje i sudjeluju u diskusiji. S obzirom na mjere i preporuke za suzbijanje širenja pandemije COVID-19, broj sudionika će biti ograničen.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top