MarketingMNK Gorovo
Kultura

Predavanje “Biohakiranje” u petak u Moho centru

moho

Zanimljivo predavanje krajem tjedna u MOHO centru

Festival Opatija Vas poziva u petak, 22. studenog 2019. s početkom u 18 sati u Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centar u Voloskom na predavanje „Biohakiranje“ koje će održati Gjino Šutić.

Što je to biohakiranje i zašto bismo hakirali biološke sustave? Ima li perspektive za biotehnologiju i/ili biohakiranje u Hrvatskoj i svijetu? Kroz predavanje „biohakera“ i jednog od pionira međunarodne biohakerske scene, publika će zaroniti u zanimljivi svijet „uradi sam“ znanosti i vezanih kulturnih praksi, te dobiti odgovore na navedena i mnoga druga pitanja.

Koja se čuda mogu napraviti od elektroničkog otpada i bakterija koje kvare hranu? Kako uzgajati organske robote? Saznat ćemo kroz teoriju i kroz pokuse.

MarketingMNK Gorovo

Gjino Šutić je osnivač i direktor neprofitne organizacije Universal Research Institute za primijenjenu znanost. U okviru Instituta bavi se temama iz područja suvremenih grana znanosti poput biotehnologije, eksperimentalne elektronike, bioelektronike i ekološkog inženjerstva. Kao edukator teži razvoju društveno korisnih inovacija, slobodnom dijeljenju i pristupu znanja (hakerska filozofija), te kombinira dostupnu znanstvenu metodologiju s „uradi sam“ i biohakerskim metodologijama.

Ulaz je slobodan.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top