MarketingMariner keramika
Vijesti

Povećani broj oboljelih od Covida u PGŽ

stožer

Župan Komadina sazvao sjednicu Stožera civilne zaštite PGŽ – traži se pojačani nadzor provedbe epidemioloških mjera, preporuka prelaska na online nastavu

Danas se na zahtjev župana Zlatka Komadina sastao Stožer civilne zaštite PGŽ na kojem su zbog rasta broja zaraženih koronavirusom donijete nove mjere i preporuke. O tome je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik Stožera Mladen Šćulac koji je rekao da se traži pojačani nadzor provođenja nužnih epidemioloških mjera od strane ovlaštenih službi na području Primorsko-goranske županije.

U prvom redu to se odnosi na javna i privatna okupljanja, javni prijevoz, trgovačke centre i ugostiteljske objekte. Također smo uputili preporuku poslodavcima da gdje god je moguće organiziraju rad djelatnika od kuće, a tamo gdje nije preporuka je uvođenje smjenskog rada, uz naglasak na obvezu poslodavaca za provođenje svih važećih epidemioloških mjera.

Preporuka je da se od ponedjeljka, 22. ožujka, predmetna nastava u osnovnim školama, kao i svim srednjim školama u PGŽ prebaci na online model“, rekao je Šćulac. Također se u zaključcima Stožera navodi i preporuka da se ne koriste svlačionice u sportskim objektima.

Prema stožerima jedinica lokalnih samouprava (gradovi/općine) s područja Primorsko – goranske županije upućen je zahtjev za pojačanim nadzorom nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera na svom području, te ukoliko procijene da su na njihovom području potrebne i strože mjere, upute svoje prijedloge Županijskom stožeru.

Župan Komadina rekao je da je jutros razgovarao s ministrom Fuchsom koji je stava da bi maturanti trebali biti izuzeti iz C modela nastave, te je nakon konzultacija s ravnateljima srednjih škola donijeta odluka da maturanti i završni razredi strukovnih škola te učenici na praktičnoj nastavi ostaju na modelu A izvođenja nastave. „Apeliram na građane da shvate ozbiljnost situacije, da se obavezno u svim zatvorenim prostorima nose maske, da se suzdrže od neformalnih druženja, a od lokalnih stožera da aktiviraju svoje Covid redare, a ako im zatreba pomoć neka je zatraže od Županijskog stožera“, rekao je župan.

MarketingMariner keramika

Resorna pročelnica Edita Stilin rekla je da će tijekom dana kontaktirati druge osnivače škola u našoj Županiji vezano uz preporuke o prelasku na online nastavu. Naglasila je da je to prvenstveno preventivna mjera te da u školama nema značajnijeg povećanja zaraze, nešto veći broj oboljelih bilježi se u pojedinim srednjim školama.

Prema podacima koje su iznijeli ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović i glavni epidemiolog Dobrica Rončević jučer su laboratorijski obrađena 1072 uzorka među kojima je 300 Covid pozitivnih. To je u odnosu na jučer značajan porast udjela pozitivnih među testiranim koji iznosi 28 posto, ali je jučer obavljen i rekordan broj testiranja, a PGŽ i dalje ima daleko najveći broj dnevnih testiranja u odnosu na sve ostale Županije.

Najveći broj novozaraženih i danas je na području Rijeke i riječkog prstena te unutar populacije radno aktivnog stanovništva. Mićović je pohvalio spremnost zdravstvenog sustava te istaknuo podatak da se usprkos porastu broja novooboljelih ne povećava udio hospitaliziranih koji je i danas na 5,3 posto.

Trenutno je u KBC Rijeka na bolničkom liječenju 66 Covid pacijenata od kojih je 9 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top