MarketingMNK Gorovo
Regija

Potpisivanje Ugovora o izradi glavnog projekta Žičare na Učku

UCKA VOJAK

U utorak, 12. veljače 2019. g. s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije, u prisutnosti župana Zlatka Komadine direktor Žičare Učka d.o.o. Milorad Stanić i predsjednik uprave Dalekovod-projekt d.o.o. Davor Đurđević potpisat će Ugovor o izradi glavnog projekta Žičare na Učku s pripadajućom infrastrukturom i geomehaničkim istražnim radovima.

Svečanom potpisivanju prisustvovat će i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić te zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta.

Potpisivanjem Ugovora koji predstavlja do sada najznačajniji te ujedno i posljednji dokument prije izdavanja građevinske dozvole za izgradnju Žičare na Učku, osigurat će se sredstva u ukupnom iznosu od 2.495.000,00 kn.

MarketingMNK Gorovo

Žičara bi povezala Medveju i Vojak u dužini od gotovo pet kilometara sa visinskom razlikom od 1300 metara pa bi projekt spajanja mora i planine uskoro iz sna prešao u realnost. Ova će žičara pridonijeti turizmu na više nivoa a uz to, donijeti i barem desetak podprojekata – od downhill spusta do novog uzletišta za paraglidere.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top