MarketingModerato
Vijesti

Potpisan sporazum o suradnji i partnerstvu između Savjeta mladih Primorsko-goranske i Varaždinske županije

sporazumsavjetmladih

Predsjednik Savjeta mladih Primorsko-goranske županije Robert Matić i predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki potpisali su Sporazum o prijateljstvu i suradnji između ta dva Savjeta.

„Potpisani Sporazum predstavlja nastavak suradnje te učvršćivanje međusobnih kontakata, a razmjenom iskustava i znanja u područjima od važnosti za mlade cilj je doprinijeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju dviju županija u navedenom području“ istaknuo je predsjednik Savjeta mladih PGŽ Robert Matić.

Na sastanku su predstavnici savjeta razgovarali o problemima mladih u njihovim županijama, mogućnosti povezivanja i zajedničkih provođenja aktivnosti te su iznijeli primjere dobre prakse, kao i probleme s kojima se susreću u svojim sredinama. Svaki savjet mladih predstavio je svoje aktivnosti i planove za buduće razdoblje.

„Zalagat ćemo se za ostvarivanje inicijativa kojima je cilj promicanje suradnje u pitanjima od važnosti za mlade, posebice u području davanja podrške razvijanju centara za mlade,  stimuliranja projekata koji se tiču slobodnog vremena i kulture mladih, razvoja znanosti, tehnologije, sporta i zdravstva, a u korist jačanja međusobnih prijateljskih veza i na obostranu dobrobit mladih Primorsko-goranske i Varaždinske županije“ rekao je Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

Savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Njihova zadaća je promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj i regionalnoj razini.

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top