MarketingMariner keramika
Politika

Potpisan Memorandum o suradnji na razvoju pametnih naselja

pgž
izvor: www.pgz.hr

U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci potpisan je Memorandum o suradnji na razvoju pametnih naselja u skladu s koncepcijom pametnih gradova između Sveučilišta Rijeka i javne ustanova Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije

Sporazum su potpisali Vedran Kružić, ravnatelj javne ustanove Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci i Saša Drezgić, predstojnik Centra za podršku pametnim i održivim gradovima Sveučilišta u Rijeci.

Suradnjom se planira poboljšati kvaliteta procesa pripreme i predlaganja društveno potrebnih javnih projekata i pronaći nove poslovne modele u provedbi projekata pametnih naselja. Uspostava inovativnih modela najma ili kupovine stanova, financiranja izgradnje projekata pametnih naselja te nabave projekta pametnih naselja kao i suočavanja s rizicima pametnih naselja neki su od područja na kojima će se angažirati resursi potpisnica Memoranduma.

Župan Zlatko Komadina naglasio je kako je ovaj Memorandum direktan produkt Sporazuma o suradnji u području Pametne specijalizacije koji su sklopili Sveučilište Rijeka i Primorsko-goranska županija. Digitalna Hrvatska ne može biti samo u velikim gradovima nego i u ruralnom prostoru, a s obzirom da imamo ljude koji mogu, hoće i znaju, očekuje uspješnu suradnju.

MarketingMNK Gorovo

Ravnatelj Vedran Kružić smatra da je potpisivanje Memoranduma važan je korak ka razvoju pametnih specijalizacija i transformaciji Županije u „pametnu regiju“. Inovativni projekti i korištenje novih tehnologija učinit će život kvalitetnijim. Nova rješenja testirat će se kroz pilot projekte i njihova će praktična primjena biti primjer ostalim regijama. Industrija pametnih specijalizacija razviti će kvalitetna radna mjesta i privući građane na sudjelovanje u kreiranju i korištenje alternativnih rješenja u svakodnevnom životu.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top