MarketingMNK Gorovo
Opatija

Potpisan Kolektivni ugovor za Grad Opatiju

kolektivni ugovor

Važan ugovor za djelatnike gradskih službi

Nakon uspješno vođenih i okončanih pregovora oko novog Kolektivnog ugovora s predstavnicima Sindikata, novi Kolektivni ugovor za djelatnike gradske uprave Grada Opatije danas su u uredu gradonačelnika potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Boris Pleša.

Na potpisivanju su bili nazočni i predsjednik opatijske sindikalne podružnice Željko Harbaš, viša stručna suradnica za radne odnose u Gradu Opatija Tamara Pičuljan – Bajt i pravna savjetnica u Sindikatu Marina Haklin.

Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Opatije istječe krajem godine. Prilikom pregovora za novi Kolektivni ugovor išlo se u smjeru što većeg korištenja zakonskih mogućnosti isplate materijalnih prava u neoporezivom iznosu (božićnice, regres, troškovi prehrane), a što manjeg opterećenja Proračuna. Isto tako, danas potpisanim Sporazumom o osnovici plaće ostalo se na razini osnovice koja vrijedi od 2009. godine i iznosi 4.248,00 kuna. Ujedno, Kolektivnim je ugovorom i zaposlencima gradskih ustanova zajamčeno korištenje materijalnih prava jednakih onima koje ostvaraju gradski službenici.

Predsjednik SDLSN-a Boris Pleša je izjavio kako je zadovoljan tijekom pregovora te zahvalio na suradnji drugoj strani, predstavnicima Grada Opatije i naglasio da se potpisivanjem ovog Ugovora nastavlja dugogodišnja iznimno dobra suradnja među socijalnim partnerima.

Marketing

Gradonačelnik Ivo Dujmić ovom je prigodom rekao da zaposlenici moraju biti zadovoljni kako bi kvalitetno obavljali svoj posao te izrazio zahvalnost kontinuitetom dobre suradnje sa Sindikatom.

Javljaju iz Grada Opatije.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top