MarketingMariner keramika
Vijesti

Posljednji pozdrav malom i srednjem poduzetništvu

iz Arhiva TZ grada Opatija

Udruga Glas poduzetnika danas je položila vijenac ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te se na taj način pozdravila od mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske i nadležno ministarstvo nisu donijeli mjere koje su adekvatne i na taj način su uzrokovali golemo nezadovoljstvo među poduzetnicima.

Ponovno smo istaknuli da želimo da predsjednik Vlade razriješi s dužnosti ministra gospodarstva koji je pokazao nerazumijevanje za mnogobrojne probleme poduzetnika i obrtnika. Također, za vrijeme svog mandata nije pokrenuo ni jednu značajnu reformu. UGP inzistira da su ključne reforme gospodarstva nužne kako bi Hrvatska izašla jača iz ove krize.

Upravo je to potaknulo poduzetnike i članove UGP-a da se okupe ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Upalili su lampione, položili vijence i cvijeće kako bi skrenuli pozornost na neizvjesno proljeće koje očekuje poduzetnike i njihove obitelji. Prijevoznici koji su bili izuzetno pogođeni ovom krizom i koji nisu dobili gotovo nikakvu pomoć, zaustavili su jedan trak prometa u Ulici grada Vukovara kako bi podržali ovu akciju. Ističemo da su se poštovale sve epidemiološke mjere i da se osiguravala distanca.

Tražimo hrabre promjene, porezne promjene, pravosuđe treba napokon profunkcionirati, javna i lokalna samouprava se trebaju digitalizirati, optimizirati. Prestanite s presijom, ne možemo plaćati 500 parafiskalnih nameta, suludi PDV koji je jedan od najvećih u EU.“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Moramo ponoviti da su kratkoročne mjere neadekvatne i da će otjerati tisuće poduzetnika i njihovih obitelji u propast te nezaposlenost. Za UGP ovo nije borba samo za tvrtke, već za sve radnike u Hrvatskoj. Želimo snažno gospodarstvo i poduzetnike koji neće bježati iz Hrvatske zbog loših ekonomskih politika.

Osim toga, oštro osuđujemo izjavu ministra Ćorića koji je naveo da UGP „uzurpira javni prostor“ i koji je na osobnoj razini napao predsjednika UGP-a. Zar je borba za život nekoliko desetaka tisuća tvrtki i opstanak 100 000 radnih mjesta, uzurpiranje javnog prostora?

MarketingMariner keramika

„Sramotan je osoban napad ministra gospodarstva na predsjednika neovisne i jake udruge poduzetnika i obrtnika kao sto je UGP. Umjesto da se bavi reformama i smanjivanjem nameta, on se bavi javnim osobnim uvredama poduzetnicima okupljenima u udruzi koja ima više od 13.500 članova.“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Smatramo simptomatičnim kako, prema anketama koje možemo vidjeti u medijima, HDZ podržava 30% građana, dok u današnjoj anketi jednog portala, ministra Ćorića podržava svega 8% građana. Također, samo 6% ispitanika zaposlilo bi ministra Ćorića u svojoj tvrtki.

“Ministar Ćorić se ne mora bojati otići s ministarske funkcije jer smo sigurni da će mu netko od 13 500 članova UGP-a rado ponuditi posao na neodređeno vrijeme, s probnim rokom od tri mjeseca, pod uvjetom da ne koristi 6+6, jer nikako ne bismo željeli da se vrati na Ekonomski fakultet i da svoje gospodarske nazore prenosi na nedužne studente prije nego što nešto nauči o stvarnom životu i o tome kako zaraditi plaću na tržištu.“ – rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top