Kastav

Posjetite Kastav u doba Adventa i doživite raskoš boja i svjetlosti

crekvina bok

Advent u Kastvu: Grad na brege dobio je blagdansko ruho

Blagdanska rasvjeta prekrasno krasi cijeli Kastav. Svake godine sve je više privatnih kuća koje svojim okićenim okućnica daju vrijedni prilog cjelini. Gradska jezgra ima toplu blagdansku atmosferu uz rasvjetu i prigodnu ambijentalnu glazbu koja se širi gradskim ulicama.

U sklopu Adventa u Kastvu u TZ Kastav predvidjeli su za svakoga ponešto. Tako se za najmlađe i one koji se tako osjećaju, u sportskoj zoni smjestio  lunapark koji će tu ostati do 06. siječnja 2022.

crekvina cut smanjeno

Najljepši foto punkt na Kvarneru

Na Fortici se nalazi već poznati foto punkt. Ovih blagdana iskoristite ukrašeni prozor s najljepšim pogledom na Kvarner koji je kao stvoren za romantičnu fotografiju kvarnerskog sutona.

loža

Jaslice od 5000 dijelova i figurica u crkvi Sv. Fabijana

U crkvici Sv. Fabijana i Sebastijana mogu se pogledati jaslice koje su napravljene od preko 500 dijelova, sa mnoštvom  figurica i elementima u pokretu. Efekti vatre i vode te ambijentalno osvjetljenje dodatni su aspekti koji pružaju nezaboravan doživljaj.

loža foto point

Pod osvjetljenom gradskom Ložom nalazi se foto punkt za slikanje, a uređenje se nastavlja i pod Volticom na putu prema Crekvini

Crekvina je ove godine zaista zablistala. Monument je zasjao u svojoj veličini a osvjetljena ukrasna blagdanska kuglica okružena je velikim poklonima, kao lijepim željama. Pod crvenom blagdanskom rasvjetom nalazi se zelena „šuma“ od božićnih drvaca.

Drvca posađena u tegle nakon blagdana podijelit će se građanima i posaditi, kako bi Kastav iz godine u godinu bio zeleniji i ljepši.

crekvina2

Jaki koncertni programi su ove godine zbog epidemiološke situacije izostali, ali za dobro raspoloženje će se pobrinuti kastavski ugostitelji koji će prirediti blagdanska druženja petkom i subotom na Trgu Matka Laginje uz tipičnu blagdansku ponudu.

U subotu 18. prosinca 2021. nastup učenika Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi  Milan Brozović Kastav

U subotu, 18.12. u 18 sati pod Ložom pogledajte nastup učenika Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi  Milan Brozović Kastav na kojem će se predstaviti učenici glazbenog odjela, uz nastavak druženja u organizaciji kastavskih ugostitelja.

U nedjelju, 19. 12. u 10 sati starta Riječka zimska liga u trčanju

Start Riječke zimske lige u trčanju iz Kastva po poznatim kastavskim šumskim šetnicama.loža4

 

 

 

55555

Zadnje novosti

To Top