MarketingMariner keramika
Opatija

Položen kamen temeljac budućeg hotela u Ičićima

20220512_125600-2048×1264

U Ičićima je održano svečano otvorenje gradilišta novog hotela grupacije Riva’s Hoteli.

Nakon prigodnih riječi Denisa Šikljana, direktora DDG Grupe, gradonačelnika Fernanda Kirigina i investitora iz Mađarske Lorinza Mesarosa, kamen temeljac prigodno je položen te zatrpan prvim lopatama.

Turizam i prateće djelatnosti čine gotovo 90 posto opatijske privrede. Grad Opatija strateški je opredijeljen prema jačanju turističke ponude najviše kvalitete, čime našu destinaciju dodatno pozicioniramo na turističkoj karti Europe i svijeta.

Kada je izbor smještaja u pitanju, opatijski gosti uglavnom biraju hotele, koji imaju 83% udjela u ukupnim noćenjima. Budući će hotel osigurati i nova radna mjesta, a s obzirom na kategoriju očekuje se da će mnogi kadrovi školovani u opatijskoj srednjoj školi i na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ovdje pronaći kvalitetno radno mjesto, poručio je gradonačelnik Kirigin, naglasivši pritom da radovi počinju, ali će uskoro prestati zbog ljetne stanke, sve do polovice rujna.

Investitor Lorinz Mesaros istaknuo je kako je ovo najvažnija investicija njegove grupacije u Hrvatskoj. Grupacija broji 26 hotela u Mađarskoj, Austriji i Crnoj Gori.

MarketingMariner keramika

Smatram da će hotel biti ukras grada i nadamo se da ćemo za njega dobiti jednog vrhunskog svjetskog hotelskog operatera. Moje je srce naklonjeno Hrvatskoj, koja je, nakon Mađarske, moj drugi dom, a upravo sam u Opatiji prvi puta u životu bio na ljetovanju. Investicije grupacije Mesaros u Opatiji su postigle više od 100 milijuna eura, jer smo pored ove investicije kupili i Hotel Miramar. Nećemo stati na tome, razvoj ide dalje, poručio je Lorinz Mesaros.

Hotel bi trebao biti završen i otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine.

Izvor: Grad Opatija

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top