MarketingMariner keramika
Opatija

Počinje Ljeto na Ljetnoj 2022. Tom Jones i druge brojne zvijezde u Opatiji

1920x1080_hr

Počinje Ljeto na Ljetnoj, jedna od najvećih manifestacija našeg podneblja na Ljetnoj pozornici u Opatiji u organizaciji Festivala Opatija

Ovog ljeta počinjemo 4.6., s Gruzijskim nacionalnim baletom Sukhishvili. To je jedan od najslavnijih plesnih ansambala na svijetu i pravi spektakl. Prvi put nastupaju u Hrvatskoj, a svojim umijećem i koreografijama stekli su nazive „osmo svjetsko čudo“ i „najbolji plesači na svijetu“. Nekoliko puta su proglašavani najboljim showom na Broadwayu . Postoje više od 75 godina, oduševili  su preko 90 milijuna ljudi i nastupali na pozornicama Londona, New Yorka i Pariza. Sada ih imamo prilike gledati u Opatiji, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Sukhishvili Plakat
Nakon otvaranja festivala slijedi pravi vatromet najrazličitijih priredbi čime ovogodišnji ljetni program u Opatiji spada u najbogatije ljetne programe u Hrvatskoj.

Na Ljetnoj pozornici nastupit će 4 Tenora, Željko Bebek, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Disco party Retropatija, Zagrebačka filharmonija, Matija Cvek, Bajaga, Severina, folklorni ansambl Zora, filharmonija iz Udina, British-Croatian Festival Orchestra, klapa Rišpet, Zdravko Čolić.

FO Bebek 02

Održat će se večer posvećena Queenu, premijerno se održava Offline music festival s nastupom Majki, Jurom Stublićem, S.A.R.S.-om i mnogim drugima.

Čeka nas koncert Christiana Meringola, organiziran je Balinjerada after party, kao i već tradicionalni Liburnia Jazz Festival, Liburnia Film Festival, Blues Festival, DJ party elektroničke glazbe, nekoliko scenskih nastupa poput glumice Sandre Silađev i Željka Pervana, itd.

Sabaton Plakat

MarketingMariner keramika

U proteklih nekoliko godina na Ljetnoj pozornici zaredala su se svjetski poznata imena poput Zucchera, Ramazzottija, Diane Krall, Il Vola, a ove godine to su svjetska super-zvijezda Tom Jones koji nastupa 18.7. kao i jedan od najboljih svjetskih power metal bendova Sabaton koji nastupaju 19.8. čime se Opatija i ove godine etablira kao jedna od najvažnijih koncertnih lokacija tijekom ljeta u Hrvatskoj.

„Tom Jones spada u živuće legende i vjerujem da ne treba posebno objašnjavati značaj njegovog dolaska u Opatiju. On se savršeno uklapa u ambijent Opatije i više je orijentiran odraslijoj publici. S druge strane organiziramo i nastup jednog od trenutno najpoznatijih svjetskih metal sastava Sabaton, koji će privući i mlađu publiku“, naveo je Gigante Dešković.

1920x1080_hr

Zakinuti neće biti ni ljubitelji filmova jer je tijekom cijelog ljeta organizirano ljetno kino. Istovremeno se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, nakon prošlogodišnje izložbe Picassa i Miróa, koja je bila među najposjećenijim izložbama tijekom ljeta u Hrvatskoj, održava izložba radova još jednog svjetski poznatog umjetnika Salvador Dalija. No Festival Opatija nije zaboravio ni domaće umjetnike i ovog ljeta, točnije 28.8., iznova se održava međunarodno slikarsko natjecanje Mandrać u Voloskom.

„Želja nam je ponuditi bogat i raznovrstan program kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe, koji će biti atraktivan i zanimljiv domaćoj publici, ali i posjetiteljima Opatije. Vjerujem da smo s ovim programom to uspjeli“, zaključio je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top