Marketing
Đir

Počinje izbor za najbolji restoran u Hrvatskoj

restorani-terase.navis_-1024×539

Ovih dana počinje proces izbora za najbolji hrvatski restoran. Izbor organizira i provodi specijalizirai portal Kult plave kamenice koji već godinama provodi ovo virtualno natjecanje u gastronomiji. Riječ je o četvrtom izdanju izbora Restoran godine. Podsjetimo, u izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine sudjeluju isključivo profesionalci iz restoranske industrije.

Svake godine četrdeset do pedeset chefova, vlasnika restorana i gastronomskih kritičara glasaju za najbolji restoran u Hrvatskoj. Svaki od sudionika dodjeljuje 10 bodova za prvo mjesto, osam bodova za drugo mjesto, šest bodova za treće mjesto, četiri boda za četvrto mjesto i dva boda za peto mjesto restoranima u svom izboru.

Nitko ne smije glasati za restoran u kojem radi ili je u njegovu vlasništvu. Uredništvo Kulta Plave Kamenice svake godine nudi listu restorana kandidata za Restoran godine. Lista je otvorena, što znači da svaki glasač može predložiti restorane koji nisu na listi kandidata i dodijeliti im bodove.

Ove će godine lista kandidata biti značajno dulja nego prethodnih, zahvaljujući doista dramatičnom dizanju ambicija u fine dining sektoru restoranske industrije, koji je u 2019. odlučio igrati na sve ili ništa: u Hrvatskoj, naime, nikada nije bilo toliko fine dining restorana.

MarketingMNK Gorovo

Kandidate za izbor Restorana godine objavit će se 20. studenog. Pobjednik izbora za Restoran godine bit će proglašen na Badnjak. Uz izbor za Restoran godine, ovih dana kreću i izbori za Chefa godine i za Vino godine. U ova dva izbora također sudjeluju isključivo profesionalci iz restoranske i vinske industrije.

Ovogodišnji izbor Restorana godine Kulta Plave Kamenice pokazat će je li novi val fine dininga i restorana visoke kuhinje kadar nadmašiti Pelegrini, koji je triput zaredom pobijedio u našem izboru. U užem izboru će zasigurno biti i poneki restorani s Opatijske rivijere.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top