MarketingMNK Gorovo
Kastav

Počelo je karnevalsko ludilo u Kastvu

maškare kastav
foto: riprsten.com

Antonjski rog zatulio je 17. siječnja i službeno počeo “Pust va Kastve 2019.”

Vlast u gradu preuzeo je Pusni odbor Jurčići, na čelu s novom pusnom gradonačelnicom Sandrom Srdoč, kojoj je ključ Kastva predao Dean Jurčić, zamjenik kastavskog gradonačelnika.

Antonjski rog danas je odjeknuo Kastvom i Pod ložu dozvao četiri kastavske pusne kumpanije, Rubeše, Spinčiće, Trinajstiće i Jurčiće, koje su sjajno raspoloženim Kastavcima predstavile svoje planove za ovogodišnju maškaranu vladavinu.

Pusni odbor Rubeši podržava sportskom životu, a s tim su ciljem osnovali Odbor za rekreaciju, na čijem je čelu ovogodišnji pust- Sportašina. Rubeši će, poručuju iz Pusnog odbora, biti kao olimpijsko selo, u kojem će se svi moći rekreirati. Između ostaloga je u planu izgradnja olimpijskog bazena, uređenje biciklističke i staze za džoging, a otvorit će se i paraglajding klub.

Sportu se okreće i Pusni odbor Spinčići zahvaljujući strateškom partneru- pustu Investitoriću Olpiću. U Spinčićima će se tako u petom gosišnjem dobu izgraditi najljepši stadion- Marakana, kao i nogometni kamp Spinčićevo, a već su spremni i navijači- Špažićari. Ali to nije sve, u blizini će se urediti i skijaška staza, i aerodrom koji će Spinčiće povezati s ostatkom svijeta.

Pusni odbor Trinajstići u planu ima riješiti velike probleme sa smećem, koji su mjesto snašli nakon što su susjedni Matulji dobili novi sustav gospodarenja otpadom pa je tako dio smeća dobilo naselje Trinajstići. Njihovo će reciklažno dvorište, kažu, sufinancirati Putin, a vodit će ga njihov pust- Osojnica Trinajstić.

MarketingMNK Gorovo

Posljednji Pod ložu stigao je Pusni odbor Jurčići, s počasnom gošćom- “hrvatskom predsjednicom”. Jurčići su nedavno dobili park za pse pa se u potpunosti okreću najboljim čovjekovim prijateljima. U mjestu će se tako uzgajati “Jurčićevi breki”, a otvorit će se između ostaloga salon, hotel i wellness za pse. Posjetiteljima će uz to na raspolaganju biti i savjetnik- pust Pasja Prkja.

Danas je tradicionalno dodijeljena i “Zlatna Broskva”, kastavska pusna nagrada koja se, temeljem Pusnog statuta, daje najboljim maskama i zaslužnim pojedincima ili ustanovama u protekloj godini. Igor Jurčić- Kuko iz Pusnog odbora Jurčići zaslužio je Zlatnu broskvu “za dugogodišnje sudjelovanje va pusneh nemotarijah va Kastve i okolice”, a to priznanje dobili su i Srećko Lukić- Pukić iz Pusnog odbora Rubeši “kot Frane Merikan” te Lorena Blažić Pošćić “za učenje pusneh običaji dečine z kastafskega vrtića”.

Program je pratila i uveseljavala Spinčićeva muzika te gosti iz Slovenije- Šjme Topolc, a svoj su doprinos dali i članovi udruge Belica, koji su kuhanim vinom zagrijali posjetitelje Pod ložun.

Sada nam samo preostaje da uživamo u petom godišnjem dobu i zabavimo se. U velikom Maškaranom centru Kastav, šatoru kraj škole biti će organizirani tanci i svi ste pozvani.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top