MarketingMariner keramika
Turizam

Platak domaćin međunarodnog natjecanja u snowboardingu

press-Platak snowboard (1)

Snowboard klub Nine uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera organizira međunarodno natjecanje u snowboardingu „Platak Snowboard Session“.

Riječ je o atraktivnoj sportsko-zabavnoj manifestaciji koja obogaćuje ponudu primorsko-goranskog kraja, a bit će održana u subotu, 5. ožujka 2022. godine“, najavio je zamjenik župana Vojko Braut na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Gradi se posebna skakaonica

Prema riječima predsjednika Kluba Miodraga Toskića, natjecatelji iz regije, Austrije, Slovenije, Italije i Bugarske odmjerit će snage u big air disciplini, najatraktivnijoj disciplini u ekstremnim sportovima.

Natjecanje će se sastojati od dvije runde, od kojih je prva kvalifikacijska, a druga finalna runda. Natjecatelji pritom imaju mogućnost izvoditi trikove u neograničenom broju pokušaja na skakaonici koja će biti izgrađena za ovu priliku.

Novčane nagrade i zabavni program

Organizatori očekuju 30-ak natjecatelja koji se natječaju za nagradni fond od 520 eura. Nagrada za prvo mjesto iznosi 300, drugo mjesto 150 te treće 70 eura.

MarketingMariner keramika

Natjecanje će se održati na dnu staze Radeševo na Platku, pored snowboard parka. Dio staze na kojem će se održavati natjecanje bit će ograđen, dok će ostatak staze biti dostupan za korištenje građanima prema uobičajenim pravilima.

Osim samog natjecanja, priprema se i bogati zabavno-glazbeni program, a na dječjoj stazi najmlađi će moći po prvi put stati na snowboard uz pomoć instruktora.

Kako je istaknuo županijski vijećnik Leo Pavela, Primorsko-goranska županija predvodi po pitanju skijanja i ulaganja u zimske sportove na goranskom području. „Nadamo se još većim manifestacijama u cilju brendiranja toga kraja. U budućnosti vidimo hotele, skijališta i Gorski kotar kao prepoznatljivu destinaciju za domaće, ali i strane goste. Cilj je da gorsko područje još više zaživi, a lokalna zajednica uživa u tim plodovima“, rekao je vijećnik Pavela.

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top