Opatija

Pitamo vas: Treba li vratiti igralište Gorovo?

gorovo3
Foto: www.opatija21.hr

Priča o garaži u centru Opatije traje već godinama. Mnogobrojni prijedlozi nailazili su ili nisu nailazili na plodno tlo prometnih stručnjaka i onih koji se takvima smatraju. Spominjala se garaža na opatijskom mulu, podzemna garaža na mjestu današnjeg parkirališta iza gradske tržnice, pa nedavno i garaža u sklopu megalomanskog projekta izgradnje gradskog nogometnog stadiona. Međutim, izgleda da je garaža na mjestu nekadašnjeg igrališta Gorovo najizglednije rješenje za problem parkiranja u centru grada.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić nedavno je na svojoj službenoj FaceBook stranici napisao: “Sretan sam što krajem ove godine krećemo s izgradnjom nove garaže na Gorovu s 280 parkirnjih mjesta. Napokon znamo kako se troši novac od parkinga u Opatiji, upravo za ovakve važne investicije. Sljedeća na redu je garaža Črnikovica.”

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije uslijedila je rasprava o gradonačelnikovoj objavi. Gradski političari prozivali su gradonačelnika za iznošenje neistinitih tvrdnji o vremenu početka izgradnje, a gradonačelnik se pravdao da ga je “ponijelo” i da je status napisao jer želi širiti pozitivu. Pohvalno od obje strane. Činjenica jest da građanima treba govoriti istinu, ali je vrlo važno širiti pozitivu u Opatiji koja je još uvijek potresena pomalo nestabilnom političkom situacijom. Međutim, političari se u raspravi nisu dotakli onog meritornog djela.

Ime Gorovo gotovo sve stanovnike Opatije i Opatijske rivijere asocira na nekadašnje sportsko igralište i kasniju dvoranu koju su opatijska djeca i mladež koristili za treninge razonodu i rekreaciju. Priču o Gorovu i kako je nastalo to ime možete pročitati OVDJE.

Neosporno je da je problem parkinga u Opatiji jedan od krucijalnih problema razvoja grada kao turističke destinacije i da bi garaža bila potencijalno kvalitetno rješenje za taj problem, ali treba li zato zauvijek zatrti ideju o obnovi kultnog okupljališta mladih Opatijaca? Upravo to Vas pitamo u našoj tjednoj anketi.

Jeste li za izgradnju igrališta na krovu buduće garaže Gorovo?

Prikaži rezultate

Loading ... Loading ...

55555

Zadnje novosti

To Top