Kultura

Picasso i Miró stigli u Opatiju

prava2

Ulaznica za Opatijce stoji 50 kuna

Više od stotinu umjetničkih radova slavnih umjetnika Pabla Picassa i Joana Miróa stiglo je u Opatiju. Djelatnici Festivala Opatija na čelu s ravnateljem Ernijem Giganteom Deškovićem sada imaju pune ruke posla u postavi jedinstvene izložbe koja će u UP Juraj Šporer biti otvorena od 2. lipnja pa sve do 10. listopada.

Realizacija izložbe naslova »Picasso-Miró: Prijateljstvo sloboda”, odvija se u suradnji Ive Piglić Lazić, direktorice IPL Arta i Festivala Opatija, uz podršku Grada Opatije i TZ-a grada Opatija.

manja3

Gradonačelnik Ivo Dujmić obišao je danas UP Juraj Šporer u kojem se izložba postavlja u suradnji s priznatim stručnjakinjama, galeristicom Živom Lazar Vujić iz Slovenije i arhitekticom Natašom Marković. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će Opatija ugostiti ovako impozantnu izložbu.

Za potrebe izložbe Šporer se posebno uređuje kako bi se ostvarili svi potrebni uvjeti za postav. Radno vrijeme bit će svakim danom od 10 do 22 sati, a cijena ulaznice iznosit će 100 kn za odrasle. Grad Opatija sufinancirat će 50% ulaznice građanima s područja Opatije tako da će za njih cijena iznositi 50 kn.manja2

55555

Zadnje novosti

To Top