Marketing
Kultura

Pianotron priča Zvjezdana Ružića u Lisinskom

zvjezdan ružić lisinski koncert

Njegova je glazba romantična i sanjarska, a najiskrenija je ona koja preslikava život

Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj, peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju – osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu!

Pianotron je posljednji u nizu njegovih impresivnih projekata. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Već se u samom nazivu kriju instrumenti na kojima su stvorene skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i mellotron. Dok su mellotron popularizirali Beatlesi, Ružić mu pristupa s neke potpuno druge, nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintisajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih.

Inspiraciju Ružić pronalazi u hrvatskoj kulturi i krajolicima te svoje doživljaje spretno opisuje svojim notama kako bi svatko tko ih čuje osjetio i dušu zemlje, naroda i melosa u kojemu je odrastao i koji ga je svakako značajno oblikovao u ono tko i što on danas jest.72742009_423536134886971_4698833872685629440_o

Projektu Pianotron u svijetu nema sličnoga, jer je Ružić prvi na svijetu koji se odvažio prikazati doživljaje svoje zemlje i života u njoj na način baš kakva je i ona – posve posebna i unikatna.

On pronalazi način da nešto kompleksno pretvori u nešto što je za slušanje izuzetno pitko te da nešto nezamislivo lijepo, kao što je Hrvatska i hrvatska kultura, prikaže na dosad nezamisliv način zahvaljujući odvažnom pristupu u kombiniranju instrumenata.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

– U petak, 8. studenog 2019. u Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog​ imat ću posebnu čast premijerno predstaviti svoj četvrti autorski album imena “Delightful F”. Glazba bez ljudi baš i nema nekog prevelikog smisla, tako da će mi biti jako drago vidjeti vas u publici na “vatrenom krštenju” moje nove priče – Pianotron priče- najavio je svoj nastup Zvjezdan Ružić

Ulaznice se prodaju po cijeni od 60 kn.

https://www.facebook.com/pianotron/videos/926304184396349/

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top