Vijesti

PGŽ u narančastoj zoni zdravstvene sigurnosti

COVID19

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 65 novooboljelih osoba, 27 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 532.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena 34 su novooboljelih osoba, devet s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, sedam s Lošinja, šest s Liburnijskog područja, te po četiri s područja Gorsokg kotara i Krka. Ukupno 33 zaraženih pripada radnoj populaciji, 19 mlađim kategorijama stanovništva, a 12 su osobe starije od 65 godina.

Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 2110 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 3.08%. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je manji za tri osobe u odnosu na jučerašnji i iznosi 25. U KBC-u Rijeka su na respiratoru u jedinici intezivne skrbi tri osobe. Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija ponovno u laganom padu u odnosu na jučerašnji udio te iznosi 4.69%. Prema jučerašnjem izvješću Europskog ureda za prevenciju i kontrolu bolesti u PGŽ 14-dnevni kumulativni broj novooboljelih osoba iznosi 129,10 na sto tisuća stanovnika, dok 14-dnevni udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 1.75%.

Tjedna stopa testiranih osoba na sto tisuća stanovnika u PGŽ iznosi 5579. Temeljem navedenog PGŽ se nalazi u narančastoj, još uvijek primjerenoj zoni zdravstvene sigurnosti, kada se imaju u vidu ukupne epidemiološke prilike u okruženju RH i cijeloj Europi.

Izvor: Primorsko-goranska županija

 

55555

Zadnje novosti

To Top