MarketingMariner keramika
Vijesti

PGŽ rasporedila 1,6 milijuna kuna za razvoj malog gospodarstva

press (3)

Na redovnom susretu s novinarima, zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je o Planu upisa učenika u I. razred srednje škole kojima je Primorsko-goranska županija osnivač.

Za školsku 2022./2023. godinu planirano je 2.573 slobodnih mjesta u 117 razrednih odjela, 30 srednjih škola i 75 obrazovnih programa: pet gimnazijskih, jedan petogodišnji strukovni program, 34 četverogodišnja strukovna programa, 29 trogodišnjih strukovnih programa, tri umjetnička i tri programa za učenike s teškoćama.

„Plan upisa je trenutno na e-savjetovanju sa zainteresiranom javnošću do 14. svibnja, a po čijem će isteku, nadamo se kako smo i predložili, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeti konačni plan strukture upisa učenika u 1. razred srednje škole“, rekla je zamjenica te na pitanje novinara potvrdila da, unatoč najavama o ukidanju, program stolara je zastupljen u prijedlogu Plana.

U PGŽ-u u prosjeku 31 posto učenika pohađa gimnazijske programe, njih 65 posto strukovne programe, tri posto učenika umjetničke programe te jedan posto učenika programe za učenike s teškoćama u razvoju, rekla je zamjenica i dodala da se prilikom izrade prijedloga Plana, posebno vodilo računa o potrebama tržišta rada i projekciji budućeg razvoja Županije te da je prijedlog usuglašen od strane Obrtničke komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Gospodarske komore.

Resorni pročelnik Mladen Brajan obavijestio je o provedenom natječaju za razvoj malog gospodarstva iz Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije. Ukupno je raspoređeno 1,6 milijuna kuna na 68 prijavitelja za sufinanciranje nabave opreme u 80 postotnom iznosu. Od toga, 746 tisuća kuna osigurano je za razvoj poduzetničkog potencijala Gorskog kotara. Posebno se poticalo mlade poduzetnike do 41. godine, žene i mikro poduzetnike, a u rebalansu proračuna predložit će se iznos od 800 tisuća kuna kojim bi se osigurala sredstva za dodatnih 36 prihvatljivih prijavitelja nižeg bodovnog ranga, rekao je pročelnik.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zamjenica župana najavila je i da će se u četvrtak, 5. svibnja u Hotelu Royal održati 9. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Na dnevnom redu su 23 točke, među kojima, izvješća Savjeta mladih, Savjeta za socijalnu skrb, Vijeća seniora, izvješće o poslovanju Kanala Ri te više prijedloga o koncesioniranju na pomorskom dobru.

Na novinarsko pitanje o aktualnostima u luci Mrtvaška, zamjenica župana Medarić je rekla kako je na temelju pravomoćne građevinske dozvola investitor ŽLU Mali Lošinj pokušao postaviti rampu kojom bi se do kraja ogradilo građevinsko područje i omogućio dolazak izvođača radova. Međutim, pojedinci su spriječili ograđivanje, a ravnatelju ŽLU Mali Lošinj Filipu Baliji upućene su prijetnje smrću i ubojstvom od strane brodara, člana Uprava tvrtke Porat-Ilovik. Podsjetila je kako se unutar gradilišta nalazi osam automobila kojima se blokira nastavak građevinskih radova, a koje vlasnici, unatoč brojnim dopisima i molbama, nisu uklonili, štoviše, postoji pokušaj ulaska novih

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top