MarketingMariner keramika
Opatija

Petra Deranja izabrana je u članstvo 2. saziva Dječjeg vijeća Eurochild

DND
izvor: dnd-opatija.hr

Članica Društva „Naša djeca“ Opatija, Dječjeg gradskog vijeća Opatija i dječja gradonačelnica Petra Deranja izabrana je u članstvo 2. saziva Dječjeg vijeća europske mrežne organizacije Eurochild (Eurochild Children’s Council)

Dječje vijeće Eurochilda bavi se davanjem prijedloga djece i usmjeravanjem glasova djece na javne politike u Europskoj uniji, sastoji se od 12 članova starosti od 10 do 17 godina, a mandat im traje dvije godine. Ovo je već drugi put da Opatija ima svog člana u Dječjem vijeću, u prošlom je sazivu to bio član Dječjeg foruma DND-a Jan Galić, koji je predstavljao djecu Hrvatske.

Petri je pripala čast da na 12. Europskom Forumu o pravima djeteta, što će se održati u Bruxellesu 2. i 3. travnja pod pokroviteljstvom Europske komisije,  govori u ime djece Europe te predstavi rezultate istraživanja „Europa kakvu djeca žele“ koje su proveli Eurochild i UNICEF.

Forum se održava povodom obilježavanja 30. godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta i 10. godišnjice donošenja Lisabonskog ugovora (puni naziv: Ugovor iz Lisabona o izmjenama i dopunama Ugovora o Europskoj uniji i Ugovora o osnivanju Europske zajednice) te se očekuje sudjelovanje preko 250 predstavnika svih zemalja Europske unije, kao i Norveške, Liechtensteina, Islanda, Švicarske i zapadnog Balkana, članova vlada, udruga i ureda pravobranitelja za djecu. Eurochild je europska mreža organizacija usmjerena na poboljšanje kvalitete života djece i mladih sa sjedištem u Bruxellesu, svoje aktivnosti zasniva na UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta, a Društvo „Naša djeca“ Opatija je od 2010. godine punopravni član organizacije.

MarketingMariner keramika

Ovo je veliko priznanje radu Društva „Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća te Gradu Opatiji, kao i mentoricama DGV-a Sanji Škorić i Ani Jantolek za dugogodišnji predani rad na promicanju dječjih prava i aktivne dječje participacije, a zahvaljujući kojima je Opatija kao Grad prijatelj djece prepoznata diljem Hrvatske i Europe.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top