Yaht Club- zaista vrlo fin riblji ručak, u kojem smo uživali
Skupina entuzijasta, novinara, sommeliera, enologa, chefova i ljubitelja hrane okupljenih pod nazivom Kult Plave Kamenice redovito obilaze ugostiteljska mjesta kako bi kušali, istražili, preporučili ili pak pokudili ponudu, pripremu i prezentaciju hrane ili uređenje objekta.
Put ih je ovoga puta doveo do Opatije u kojoj su nakon pet godina ponovno izabrali restoran Yaht club, restoranu smještenom u opatijskoj luci.
Na svom portalu Kult Plave Kamenice objavili su kako su često prolazili kraj restorana Yacht Club i redovito ga zaobilazili jer im se činio nekako predvidljiv i dosadan. ” Ondje je valjda cijelu vječnost sve bilo isto. ” kažu, ” međutim, kad se poklope povoljne okolnosti, fraza sve isto može prerasti u jako dobro.”
Yacht Club je bazični riblji restoran bez osobitih kulinarskih ambicija. Kad Yacht Club dobije zaista dobru robu, njegova kuhinja priprema tu robu jednostavno, čisto i bez tehničkih pogrešaka. Rezultat takvog pristupa bio je zaista vrlo fin riblji ručak, u kojem smo uživali.
List u Yacht Clubu bio je izvrsno pečen
Za predjelo smo naručili dondole, vongole i dagnje s grilla, bez ikakvih začina : jednostavno, sočno, lagano s puno okusa mora. Zatim smo iz rashladne vitrine pune privlačnih riba i rakova izabrali ovećeg lista i par lijepih škampa.

Yaht Club Opatija- foto: Kult Plave Kamenice
List je u Hrvatskoj neobično podcijenjena riba, čije se bijelo “putrasto” meso definitivno po kvaliteti može mjeriti sa škrpinom i šanpjerom. List u Yacht Clubu bio je izvrsno pečen, s gotovo hrskavom, jako ukusnom kožom i besprijekorno mekim i sočnim mesom.
Kao prilog naručili smo divlje šparoge, koje su bile neonski zelene i precizno skuhane; nema ništa gore od prekuhanog povrća.
Poznavatelji dobr kapljice cijenit će što se Bollinger i Deutz toče na čaše
Vinska karta konvencionalna je u hrvatskim vinima ali sadrži nekoliko odličnih stranih etiketa poput Jermannove Vintage Tunine i Gewurtztraminnera Elene Walch. Bollinger i Deutz toče se na čaše čemu, razumije se, nismo mogli odoljeti.
Takvih bi restorana na obali trebalo biti što više
Na kraju team Plave Kamenice zaključuje kako Yacht Club nije gourmet restoran nego nepretenciozni riblji restoran s vrlo korektnim cijenama te bi takvih restorana na obali trebalo biti što više.
Ne preostaje vam ništa drugo nego probati.
Izvor: Kult Plave Kamenice

Redakcija portala Rivijera News. Regionalni news portal za društvena zbivanja.
Svakodnevno objavljujemo vedre priče s područja Opatijske rivijere.
