MarketingMariner keramika
Vijesti

Park prirode Učka uključena u Interreg SLO – HR projekt

croatia.hr
FOTO: croatia.hr

Park prirode Učka partner je na međugraničnom projektu.

Radi se o Interreg SLO – HR projektu „Prapovijesne gradine i etno-botanika za održivi turizam i ruralni razvoj – Od Krasa do Kvarnera (preko Brkina, Ćićarije i Istre) – KAŠTELIR“.

Glavna namjera ove međugranične suradnje aktivno je očuvanje baštine prapovijesnih gradina preko njihovog vrednovanja, zaštite, revitalizacije i promocije. Projekt je prvi puta široj javnosti predstavljen prošloga tjedna u pitoresknom Štanjelu (SLO), a na njemu aktivno radimo od početka listopada ove godine.

Javna ustanova ”Park prirode Učka” kroz ovaj projekt nastoji ostvariti nekoliko svojih ciljeva, a to je prvenstveno potpora lokalnoj zajednici, posebno nerazvijenom i depopuliranom području Ćićarije, zatim istražiti mogućnosti uzgoja i komercijalne uporabe ljekovitih i drugih biljaka koje su ili zakonom zaštićene ili se više ne uzgajaju i time nedostupne stanovništvu.

MarketingMariner keramika

Kao rezultat, želimo stečena iskustva i saznanja u uzgoju ovih biljaka prenijeti zainteresiranim lokalnim žiteljima, stvoriti mogućnosti za razvoj dodatne privredne grane i u konačnici zadržati stanovništvo na ovim prostorima, a i kroz ponudu tradicijskih proizvoda potaknuti razvoj turizma.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top