MarketingMariner keramika
Turizam

Park hotela Ikador nagrađen u New Yorku

ikador

Ksenija Jurčić Diminić krajobrazna arhitektica, za park hotela Ikador u Iki dobila je ovih dana nagradu PLATINUM MUSE DESIGN AWARD 2021 u New Yorku, u kategoriji Landscape Design.

“Park se nalazi u prostoru Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa u mjestu Ika, tik uz more. Prostire se na površini od oko 7000 m2. Park je oblikovan na organski način s dominirajućim mediteranskim zimzelenim biljkama. Parkom vode organski oblikovane staze koje povezuju prostor. Parter tvore bujni otoci cvjetnica. S promjenama godišnjih doba slika parka mijenja se atraktivno, uvijek različito, stimulirajući korisnike prostora. Prostor obiluje bojama i aromatičnim mirisima. Dominantna boja je zelena, plava i bijela, što donosi opuštajuću atmosferu. Okomitu okosnicu u prostoru čine stabla čempresa, bora, cedra, palme, badema, magnolije… Zeleni krovovi sukulenata izrađeni su na način apstraktnih tapiserija. Različiti stvoreni estetizirani pogledi definiraju zelenu površinu”, stoji u objašnjenju nagrade.

“U parteru su oblikovani vibrantni otoci cvatućeg grmlja. S promjenom godišnjih doba slika parka se transformira, uvijek drukčija i zanimljiva, poticajna za korisnike prostora. Kolorit je dominantno monokroman s akcentima plave i bijele boje, što donosi opuštajuću atmosferu”, opisuje Ksenija Jurčić Diminić.

MarketingMariner keramika

Javlja Fiuman.hr

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top