MarketingMNK Gorovo
Ćakule

Ovo nije još jedan negativni članak o prometu

Opatija
foto: Smiljan Prpić

“U redakciju nam je stiglo pismo čitateljice koja želi podijeliti jednu pozitivnu, slatku i simpatičnu gestu koju je doživjela…”

Ovako bi počeo članak da i sama ne pišem za ovaj portal na kojem mogu podijeliti priču koja mi je vratila vjeru u ljudskost i humanost. Nadam se da će ju vratiti i Vama…

Bila je to subota. 22.6.2019. Sparan i težak za svakoga tko ne uživa u ljetu. Ja ljeto volim. Jedna sam od onih koji ljeto naprosto obožavaju, ali to je neka druga tema.

Vraćala sam se iz Rijeke i za promjenu, nisam vozila. Vozila je moja mama. Na cesti provodim minimalno sat, sat i pol dnevno. U prometu sam vidjela baš svašta, od trubljenja, psovanja i prometnih nezgoda, do vozača koji veselo pjevaju u svojim automobilima.

Vozile smo se tako mama i ja, slušajući muziku i veselo čavrljajući o onim tipičnim ženskim stvarima. Opet…niti to nije tema ovog članka, ali kao tipična žena apsolutno moram stvar malo produžiti i nekako bi vam kao takva ispričala i boju laka koju sam toga dana imala na noktima. Poštedjeti ću Vas tog detalja, zato cijenite činjenicu da pokušavam biti što kraća, i iznimno fokusirana.

Di sam ono stala…na laku za nokte, a ne…stala sam na vožnji s mamom. Zaustavile smo se iza jednog auta koji je stao kako bi propustio pješakinju. Bilo je to na pješačkom prijelazu prije Doma zdravlja u Opatiji. Onaj pješački prijelaz na kojem je jako teško proći cestu jer auti po Novoj cesti idu brzo i svi negdje užurbano voze. Pješakinja je bila jedna starija gospođa sa štapom za hodanje. Vidjelo se kako teško hoda te kako se dvoumi bi li uopće kročila nogom na cestu. I kad sam pomislila da gospođi možda treba pomoći vrata na strani vozača i iz auta je izašao mlad dečko, i krenuo prema gospođi, uhvatio ju pod ruku i pomogao joj je prijeći cestu. Mama i ja smo ostale šutjeti par sekundi i onda smo u isti tren otvorile prozor i povikale: “Dečko svaka čast!”. Tako mala, a tako divna gesta. Gesta koju sam i danas na poslu prepričala više puta. Svaki put je reakcija ista… “Ajme meni sva\sav sam se naježio”.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Dragi dečko iz plavog Twinga. Ako se prepoznaješ u ovome, želim ti se iskreno zahvaliti. Ovakve su geste rijetke, a tako divne.

Pričam Vam ovo jer svaki dan doživljavamo negativnosti i čitamo o ružnim temama. Ajmo jednom okrenuti stvari. Ajmo jednom čitati o pozitivnim stvarima i doživljavati sitnice koje će nam uljepšati dan. Ipak je život lijep, sunce će izaći nakon svake kiše, a Vi čitate “Vedru stranu Liburnije”, pa po njoj i šećite.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top