MarketingMariner keramika
Kultura

Otvorenje izložbe “U potrazi za maskom” u Voloskom

galerija.atelijer-logo

U ponedjeljak, 22.2.2021.godine u 12,00 sati otvara se

u Galeriji – Atelijeru Žana- Boyd u Opatiji

Grupna izložba slika, skulptura i reljefa U POTRAZI ZA MASKOM

Izlagači:

Danijel Žabčić, Antonija Balić Šimrak, Morana Varović Čekolj, Marijana Županić Benić,

Snježana Boyd i Željko Čurčić

Autor koncepcije izložbe i teksta: mr.sc. Željko Čurčić

O izlagačima

Danijel Žabčić rođen je 24.11.1950. u Zagrebu. Završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna 1970. u Zagrebu, a 1975. godine je diplomirao na odsjeku slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao profesor na ŠPUD-u te kasnije u nastavnom umjetničkom zvanju redovnog profesora na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu do umirovljenja 2019. godine. Priredio je 30 samostalnih izložbi te izlagao na stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je desetak nagrada za svoj slikarski i pedagoški rad. Također, publicira stotinjak tekstova iz područja likovne umjetnosti.

Antonija Balić rođena je 1969. u Patni, Indija. Godine 1992. diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Kiparskom odsjeku a 2017. doktorira na poslijediplomskom doktorskom studiju Kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika i Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti. Godine 2019. pokreće projekt ACE ZAGREB s ciljem promoviranja umjetničke pedagogije i metoda istraživanja u području umjetnosti. Autorica je triju monografija koje se bave umjetničkim aktivnostima u ranome i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Morana Varović Čekolj rođena je 1984. godine u Zagrebu gdje usporedo s osnovnom školom pohađa i glazbenu osnovnu školu Ivan Zajc. Nakon završetka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna upisuje Učiteljski fakultet, razrednu nastavu s pojačanim predmetom iz likovne kulture na kojem je diplomirala 2012. godine. 2014. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2019. diplomirala je na Slikarskom odsjeku u klasi izv.prof.art Ksenije Turčić. Iste godine se zapošljava kao predavač na Učiteljskom fakultetu u Umjetničkom području te upisuje doktorski studij. Od 2020. je stalni član HDLU-a. Dobitnica je dviju Dekanovih te Rektore nagrade. Imala je pet  samostalnih izložbi, sudjelovala je na skupnim projektima kao edukator i predavačica, na radionicama i likovnim kolonijama te izlagala na zajedničkim izložbama.

Marijana Županić Benić rođena je 1977. godine. Docentica je na Katedri umjetničkog područja Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Na istom fakultetu diplomirala je studij razredne nastave i likovne kulture, a doktorirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Umjetničkim i umjetničko- pedagoškim radom bavi se više od 20 godina. Isprva kao članica ansambla Fasade u Zagrebačkom kazalištu mladih, baveći se vizualnim kazalištem i kazalištem predmeta i materijala, a zatim kao autorica (kreatorica lutaka i scenograf) u kazališnim predstavama. Izlagala je radove na dvanaest samostalnih i brojnim međunarodnim i skupnim izložbama. Članica je ULUPUH-a od 2003., HDLU-a od 2010. i UNIMA-e.  Autorica je knjiga  O lutkama i lutkarstvu (2009) i Lutka/r/stvo i dijete (2019). Suosnivačica je međunarodne umjetničko-znanstvene konferencije Arts and Creativity in Education (ACE Zagreb) koja promiče umjetnost i kreativnost u obrazovanju. Uz umjetnički rad bavi se i znanstvenim radom posebice istraživanjima u umjetničkom području te objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja pedagogije i metodike likovne kulture.

Snježana Boyd – Žana rođena je u Zaprešiću a živi u Opatiji gdje završava Opću Gimnaziju,  radi kao privatna poduzetnica i vodi svoju umjetničku galeriju. Kao četvrta generacija samoukih slikara slikarstvom se počinje baviti sredinom 2016.godine, te u godinu dana postavlja prvu samostalnu izložbu, otvara atelijer/galeriju, debitira na Međunarodnom slikarskom natječaju i osvaja Prvu Nagradu u Općoj skupini, nakon čega se njena slikarska karijera vrtoglavo nastavlja kroz 4 samostalne i preko 25 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Na međunarodnim natjecanjima osvaja: Prvu nagradu u Općoj skupini, Nagradu “Izbor žirija”, Posebno priznanje, Brončanu nagradu, Nagradu za 4. Mjesto i Nagradu za najzaslužniji rad. Nedavno je pozvana da u ožujku 2021. primi Međunarodnu Nagradu Dante Alighieri u Italiji, kao odabrana umjetnica koja se istaknula svojim radovima kroz godine slikarske karijere.

Željko Čurčić rođen je 1955. godine u Zagrebu, gdje je nakon završenog studija povijest umjetnosti i sociologije, te postdiplomskog studija iz informacijskih znanosti, radio do 2020. godine u LZ „Miroslav Krleža“. Slikanjem se bavi od gimnazijskih dana. Do sada je imao više samostalnih izložbi (Zagreb, Rijeka, Beograd, Opatija), sudjelovao u više grupnih izložbi i radu likovnih kolonija. Bio je član likovne zajednice „Zagreb“. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. Slike mu se nalaze u zbirci „Bauer“, galeriji umjetnina u Vukovaru i u mnogim privatnim zbirkama (Roglić).

Izložba se može posjetiti do 15.3.2021.

Radno vrijeme:

utorak i srijeda:    11,00 – 14,00 sati

četvrtak i petak:   15,00 – 18,00 sati

subota i nedjelja:  11,00 – 14,00 i 15,00 – 18,00 sati

za ostale termine nazvati: 0912608111

Galerija –Atelijer Žana- Boyd

Opatija (Volosko), Ul. Andrije Štangera 41

Organizator: Udruga „Ex Tempore Volosko“ Opatija

Pokrovitelj: Grad Opatija

katalog:    https://www.zanaboyd.com

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top