MarketingMariner keramika
Kultura

Otvorene prijave za Liburnia Film Festival

Otvorene-prijave-za-19.-Liburnia-Film-Festival_article_full_lightbox
foto: LFF

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 19. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 23. do 27. kolovoza 2021. godine u Opatiji.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2020. ili 2021. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prihvatljivi su i filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi a producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala.

Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu, neće se razmatrati.

Natječaj je otvoren od 28. siječnja do 7. svibnja 2021.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom srpnja.

PRIJAVA
Filmovi se prijavljuju putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala.

Ako se film nalazi na zaštićenom vimeo linku, u prijavnicu je potrebno upisati link i lozinku.

FILMOVI KOJI SU VEĆ IMALI PROJEKCIJU

Filmove koji su objavljeni na internetu potrebno je do rezultata selekcije, odnosno ukoliko budu odabrani do završetka festivala, zaštiti lozinkom.
Filmovi koji su u vrijeme postupka selekcije javno dostupni na internetu neće se razmatrati.
Prednost imaju filmovi koji dosad nisu prikazani na televiziji niti su objavljeni na internetu. Prednost imaju i premijerni naslovi, filmovi koji nisu imali javnu projekciju te filmovi koji nisu prikazivani u regiji (produkcije ili autori iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

MarketingMariner keramika

FILMOVI U KONKURENCIJI
Ako film bude uvršten u konkurenciju LFF-a, produkcija se obavezuje delegirati redatelja, producenta ili jednog člana ekipe za gostovanje na festivalu, minimalno na dan prikazivanja filma. Organizator će pokriti trošak smještaja i hrane za dva dana gostovanja na festivalu.
Filmovi odabrani u konkurenciju prikazuju se u DCP formatu i moraju imati engleske titlove. Ako producent nema izrađen DCP, festival će ponuditi izradu DCP-a s posebnim popustom.
Ukoliko se u filmu govori još nekim jezikom osim hrvatskim (ili drugim nama razumljivim jezicima), potrebno je dostaviti dijalog listu na hrvatskom ili engleskom jeziku.

NAGRADE
Peteročlani žiri LFF-a nagradit će:

NAJBOLJI FILM
NAJBOLJU REŽIJU
NAJBOLJU FOTOGRAFIJU
NAJBOLJU MONTAŽU
NAJBOLJI DIZAJN ZVUKA
NAJBOLJI REGIONALNI FILM*
Žiri ima pravo dodijeliti i posebna priznanja.
Film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen nagradom publike.

*Regionalnim filmovima smatraju se filmovi autora ili produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su snimani na tom području.

Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2019. godine.

Za sve nejasnoće, molimo javite se isključivo na mail: program@liburniafilmfestival.com.

Izvor: LFF

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top