Regija

Otvoren novi COVID odjel u KBC-u Rijeka

covid-korona-krevet

Otvara se novi COVID odjel s dodatnih 27 postelja

Odlukom Kriznog stožera KBC-a Rijeka od srijede 10. studenoga 2021. otvara se novi COVID odjel u zgradi Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata s dodatnih 27 postelja.

Sukladno mjerama prevencije koronavirusa izvršeno je privremeno preseljenje djelatnosti Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te će se do daljnjega svi hitni ORL pregledi obavljati u Poliklinici Rijeka.

Radnim danom od 7 do 20 sati koristi se glavni ulaz u zgradu Poliklinike, a vikendom, neradnim danom te od 20 do 7 sati pacijenti za hitnu ORL ambulantu mogu ulaziti na bočni (istočni) ulaz u zgradu Poliklinike Rijeka.

Prema riječima ravnatelja KBC-a Rijeka prof. dr. Alena Ružića, redovnim praćenjem situacije KBC Rijeka trajno uspijeva predvidjeti potrebe te uspješno štititi zdravstveni sustav i osiguravati svu potrebnu zdravstvenu zaštitu građanima. Aktivacija novog COVID odjela pridonijet će ukupnoj kvaliteti zdravstvene zaštite za našu regiju u ovom teškim vremenima pandemije.

U KBC-u Rijeka u srijedu su bila 132 oboljela od bolesti COVID-19, od čega njih 18 u respiracijskom centru, dok je 5 pacijenata u posljednja 24 sata preminulo.

55555

Zadnje novosti

To Top