MarketingMariner keramika
Opatija

Osvrt Stožera CZ Grada Opatije na svoj rad u protekloj godini

stožer

Bliži se kraj 2020. godine koju je obilježila najveća pandemija neke zarazne bolesti u posljednjih sto godina Ona nije zaobišla ni naš kraj, a uvelike je utjecala na sve aspekte života – gospodarstvo, turizam, mogućnost putovanja kao i život svakog pojedinca. Kraj je godine prilika i da se Stožer civilne zaštite Grada Opatije osvrne na svoj rad, svjesni da je još dosta posla pred njima.

Stožer CZ Grada Opatije u postojećem sastavu djeluje od ožujku i svakodnevno je aktivan na mnogim zadacima vezanim uz sprečavanje širenja epidemije i organizaciju svakodnevnog života. Treba reći da je pritom veliku ulogu imala dobra suradnja, koordinacija aktivnosti i komunikacija između službi unutar Stožera. Epidemiološka služba je prva odigrala veliku ulogu u suzbijanju pandemije COVID-19. Ono na što sam ponosna je veliko povjerenje između svih članova Stožera koji su svih ovih mjeseci požrtvovano radili ne štedeći svoje vrijeme za naš zajednički cilj – smanjivanje posljedica bolesti. Zahvaljujem našim građanima na disciplini i odgovornosti koju su pokazali u borbi s epidemijom, istaknula je načelnica Stožera i zamjenica gradonačelnika Vera Aničić.

S datumom 21. prosinca na području Grada Opatije imamo 113 oboljelih osoba i 376 ozdravljenih. Nažalost 9 je osoba tijekom godine preminulo od posljedica zaraze korona virusom. Kada gledamo da se protiv ove pošasti bori cijeli svijet i da su mnoge bogatije zemlje imale lošije rezultate nego naša sredina možemo samo reći da smo u našim mogućnostima i danim okolnostima dali svoj maksimum. Nadam se da je najava skorašnjeg cijepljenja početak kraja ove agonije i da ćemo do ljeta moći ponovno živjeti onako kako smo navikli, istaknuo je epidemiolog opatijske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Mario Sušanj.

Policija intenzivno surađuje sa Stožerom Grada Opatije kao i sa svim drugim općinskim stožerima Civilne zaštite na području Liburnije u cilju poduzimanja mjera i radnji u provođenju Odluka i preporuka Nacionalnog stožera RH. Koristimo i ovu priliku te pozivamo građane da budu odgovorni, kako prema sebi i svojim bližnjima, tako i drugim osobama u svom neposrednom okruženju, posebno prema ranjivim i rizičnim skupinama građana, u cilju spriječavanja širenja zarazne bolesti, naglasio je načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković.

Zadovoljstvo radom opatijskog stožera iskazao je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Gordan Filinić, istaknuvši kako je, prije svega, riječ o timskom radu operativnih snaga sustava civilne zaštite, koji je dobro odrađen kroz mjere koje su, nedvojbeno, doprinijele da se smanji broj oboljelih.

MarketingMariner keramika

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đana Pahor još jednom zahvaljuje svim volonterima koji su od početka pandemije sudjelovali u pomoći sugrađanima, posebno onim starijima i samima. Crveni križ, kao humanitarna ustanova, svoje je temeljno poslanje u ovim teškim vremenima još jednom potvrdio i pokazao važnost dobre organizacije humanitaraca i mreže volontera.

Svim građanima želimo miran i sretan Božić te svako dobro u novoj godini, ujedno ih molimo da predstojeće blagdane provedu u obiteljskom okruženju, uvažavajući pritom trenutačne i sve buduće Odluke i Preporuke Nacionalnog stožera RH.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top