MarketingMNK Gorovo
Opatija

Osvrt na turističku sezonu u Ičićima

Ičići
Foto; TZ Ičići

Ove godine, u Ičićima se održalo najviše predstava, sportskih i glazbenih večeri do sada.

Ičići su kao mikro turistički segment, jer se radi samo o jednom naselju, ponovno napravili pozitivan iskorak u statističkom prometu, aktivnostima i manifestacijama.

Ako se uzmu u obzir inputi, kao što su financijska sredstva, raspoloživost u smještajnim kapacitetima i cjelokupnoj ponudi, izlazni rezultati pokazuju da su prvih osam mjeseci najuspješniji do sada te da ovo mjesto zbog uvjeta koje ima može konkurirati i puno većim turističkim destinacijama.

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru -sustav eCrew-, u turističkom mjestu Ičići prisutan je porast u dolascima i noćenjima. Detaljniji podaci, koji se redovito ažuriraju, mogu se pratiti na stranicama lokalne turističke zajednice www.icici-tourism.com/TZMIčići. Na 850 stanovnika (zadnji popis iz 2011.g.), postoji 2.500 ležajeva – odličnu ponudu predvodi Remisens Hotel Giorgio II**** s 180 soba, za ljubitelje prirode tu su hladovite parcele u autokampu.

Lijepo uređeni apartmani i sobe, brojne vile i kuće s privatnim vrtovima, parkingom i bazenima te najljepša ACI Marina na Kvarneru 1. kategorije sa 283 veza u moru, privlače sve veći broj znatiželjnih turista. Do kraja kolovoza ostvareno je 31.980 dolazaka i 137.888 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje u dolascima za 11% i u noćenjima za 6%. Kontinuirano od Uskrsa, svaki mjesec bilježio je pluseve, i ono što je izuzetno zanimljivo, povećanje je ostvareno u svim smještajnim objektima, što je izvrstan rezultat, uključujući i privatni smještaj koji je doživio eksploziju u novim kapacitetima.

Ove godine, u Ičićima se održalo najviše predstava, sportskih i glazbenih večeri do sada. Nakon Miće ribarske fešte i stand up monodrame ”Kako glumiti normalnog čovjeka”, mogli smo uživati u plesnim parovima pod vodstvom Elia Bašana. Slijedio je Unplugged Festival, kada su se u svim ugostiteljskim objektima mogli čuti ritmovi rock, jazz, blues, bossa nova i swing varijanti, taktovi polke i valcera, ali i etno izričaja. Gala koncert, povodom 20. obljetnice Klape Kamelija zaista je bio pravi spektakl, a tu su bile i zanimljive folklorne večeri FA Zora.

Marketing
23974728-7C0F-436E-A742-9F5AE946672F

Foto: Smiljan Prpić

Anita Camarella & Davide Facchini Duo i The Highlanders nastupili su u sklopu Jerry Rick’s Blues Festivala, a Vedran Ružić predstavio je novi performans sa predstavom ”Libertin”. Ono što svi uvijek očekuju s oduševljenjem su puna četiri dana uvijek atraktivnog međunarodnog turnira u odbojci na pijesku ”Teens Ičići Croatia Open” i ”Masters Ičići Croatia Open”.

Treće izdanje plivačkog maratona okupio je zavidan broj natjecatelja, kao i natjecanje u ribolovu Memorial cap. Igor Žiganto – 35. Zlatni pišmoj, a biciklisti će doći na svoje 28.rujna, kada će svoje 2. izdanje ugledati King of Učka, cestovni biciklistički maraton Ičići – Učka, više na www.kingofucka.com. Razvoj selektivnih oblika turizma i održivi razvoj predstavljaju daljnje ciljeve koji će se sprovoditi za kvalitetniji razvoj destinacije.

Izvor; TZ Ičići

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top