MarketingMNK Gorovo
Opatija

Osigurane plaće za osobne asistente

Udruga osoba s invaliditetom
Foto: arhiva

Dobre vijesti stižu nam i od jedne od najkativnijih udruga u regiji. Iako je ova kriza oko epidemije koronavirusa najviše pogodila privatni sektor i razne udruge, Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije objavila je da neće otpuštati svoje djelatnika. Velika je i važna to vijest budući da su osobe s invaliditetom rizična skupina i trebaju svakodnevnu skrb. Radi se o čak 27 radnih mjesta, mahom osobnih asistenata, koji svakodnevno brinu za članove udruge.

“Uspjeli smo osigurati financijska sredstva za plaće za svojih 27 djelatnika. Otpuštanja za sada neće biti. Nadamo se da ćemo i u slijedećem razdoblju zadržati radna mjesta. Nekima će nažalost plaća biti manja, ali bitno je da se u ovim turbulentnim vremenima držimo zajedno. Ostanite u svojim domova i vidimo se kada ova posast prođe”, poručila je predsjednica udruge Klaudia Dokozić.

Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije djeluje od 2007. godine i okuplja stotinjak osoba s različitim vrstama i stupnjem invaliditeta s područja Liburnije. Udruga zapošljava i asistente koji sudjeluju u izravnom radu s korisnicima svakim radnim danom, osigurava i osobne asistente te okuplja i volontere koji svojim angažmanom i radom doprinose cjelokupnom boljem funkcioniranju.

MarketingMNK Gorovo

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top