MarketingMariner keramika
Vijesti

Osam monitora za konstantno praćenje životnih funkcija svakodnevno se koriste

Riječka bolnica 024infektolog

Riječ je o monitorima Mindray uMEC koji omogućavaju praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametara, koji se prate višekanalnim EKG-om te su nužno potrebni za rad s najtežim COVID-bolesnicima, a koje je Grad Rijeka donirao Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

Monitori vrijedni 200 tisuća kuna nabavljeni su kao pomoć KBC-u Rijeka u jeku jesenskog vala pandemije bolesti COVID – 19, a u dogovoru s KBC-om koji je iskazao potrebu upravo za ovom medicinskom opremom. Nabavku nove opreme Grad Rijeka je prošle godine ponudio KBC-u Rijeka kao znak podrške zdravstvenim djelatnicima izloženima iznimnim naporima tijekom pružanja zdravstvene zaštite oboljelima od COVID-19 te za dobrobit građana koji se nalaze na bolničkom liječenju zbog te bolesti.

Nakon pandemije, monitori će biti u funkciji liječenja oboljelih na Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, te tako dugoročno ostati dostupni potrebitim građanima Rijeke i svim drugim korisnicima zdravstvenih usluga KBC-a Rijeka.

Ravnatelj KBC Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić zahvalio je Gradu Rijeci na velikom razumijevanju i žurnoj nabavi ove prijeko potrebne opreme. Premda brojke zaraženih padaju, u Post Covid eri liječnici su suočeni sa velikim brojem osoba koje, nakon što su preboljele koronu,  imaju teške smetnje, ponajprije sustava za disanje, zbog čega je KBC bio prisiljen povećati broj kreveta na Pulmologiji. Javlja Fiuman.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top