Marketing
Opatija

Oproštajni posjet talijanskog generalnog konzula

konzul

Naglašeno prijateljstvo i suradnja s Gradom Opatijom

Gradonačelnik Ivo Dujmić u oproštajni je posjet primio generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminterija koji uskoro odlazi na novu dužnost.

Za vrijeme svoga četverogodišnjeg mandata na čelu riječkog konzulata Republike Italije generalni je konzul Palminteri bio čest i rado viđen gost Opatije.

– Zahvaljujem na prijateljstvu i suradnji koje smo ostvarili, kao i na izvrsnoj suradnji sa Zajednicom Talijana Opatija. Ovdje sam se osjećao kao kod kuće. U Opatiju ću se zasigurno rado vratiti kao turist, poručio je generalni konzul Palminteri, naglasivši da će mu Rijeka i Opatija nedostajati.

– U našem gradu oduvijek njegujemo multikulturalni duh, smatramo da su manjine bogatstvo naše zajednice te ćemo se kao grad uvijek zalagati da pripadnici manjina ostvaruju sva svoja zajamčena prava, osobito na svoju kulturu i jezik, rekao je gradonačelnik Dujmić.

MarketingMNK Gorovo

Na novu dužnost Paolo Palminteri odlazi u siječnju i to u Egipat, gdje će obnašati dužnost savjetnika za gospodarstvo u veleposlanstvu Republike Italije. Novi generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini na dužnost stupa 7. siječnja 2020.

Javljaju iz grada Opatije

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top