MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Mošćenička Draga

Općina Mošćenička Draga dobiva vrijedna sredstva iz europskih izvora

Mitski park

Općina Mošćenička Draga dobila je sredstva iz programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

Projekt za koji je odobreno 745 050 eura nosi ime „Mitski park“. Radi se o suradnji u kojoj je vodeći partner na projektu Općina Hrpelje-Kozina, a ostali projektni partneri su: Inkubator d.o.o. Sežana (Slovenija), Univerza na Primorskem (Slovenija), Arhej d.o.o. (Slovenija), Općina Mošćenička Draga, Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga i Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Projektom se želi očuvati i valorizirati kulturna baština mitskog krajolika na području općina Mošćenička Draga i Hrpelje-Kozina u svrhu jačanja održivog turizma kroz smanjivanje sezonalnosti, i osnaživanje prekogranične suradnje u turizmu.

Na press konferenciji održanoj u Iki u vijećnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u utorak, 5. veljače, istaknuto je kako će u selu Trebišća koje se nalazi iznad Mošćeničke Drage, pokrenuti gradnja replike mlina iz perioda doseljavanja Slavena te će se oko poučne staze postaviti skulpture kipara Ljube de Karine. Načelnik Općine Riccardo Staraj dodao je i kako se područje oko Trebišća već uređuje sredstva dobivenim iz fonda za riječku aglomeraciju.

U Rodiku će se urediti i interpretacijski centar te poučna staza koja će povezivati krajeve koji jezično i predajno pokazuju svoje drevno porijeklo.

Marketing

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana istaknula je kako je ovo nastavak uspješne suradnje fakulteta i lokalne zajednice.

Glavni rezultati projekta su smanjenje sezonalnosti turizma, vrednovanje kulturne baštine, te povećanje turističkih posjeta novoj prekograničnoj destinaciji, inovativni animacijski program područja Mitskog parka.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top