Marketing
Matulji

Općina Matulji pomaže korisnicima socijalnog programa

MATULJI
Foto: arhiva

Epidemija uzrokovana korona virusom proteklih je tjedana u potpunosti poremetila uobičajen način života svim građanima. Nažalost,  najranjivija skupina, odnosno korisnici socijalnog programa koji su i do sada živjeli u otežanim životnim uvjetima posebno su pogođeni ovom pandemijom.

Ograničenje kretanja, ograničenje rada u zatvorenim prostorima,zatvaranje ugostiteljskih objekata i dr.  ograničilo je ili onemogućilo većinu poslova pa tako i povremene poslove kojima su socijalno ugrožene obitelji dopunjavale i onako mali kućni budžet.

Upravo stoga Općina Matulji će korisnicima socijalnog programa uz redovne godišnje pomoći kao i bonove za nabavku prehrambenih i higijenskih artikala dodijeliti i dodatni krizni bon povećan za 100% u odnosu na uobičajeni iznos za samca, dvočlanu ili višečlanu obitelj kako bi lakše prebrodili vrijeme trajanja ograničenog kretanja i ograničenih socijalnih kontakata za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Bon namijenjen nabavci paketa prehrambenih ili higijenskih proizvoda dostavit će se korisnicima na kućnu adresu a moći će ga iskoristiti u trgovačkom centru Plodine u Matuljima. Tako će samci dobiti bon u visini od 900kn : dvočlana obitelj bon u visini od 1.200 kn, a višečlane obitelji iznos bona od 1.400 kn.

MarketingMNK Gorovo

Ovaj oblik pomoći namijenjen je i djeci s teškoćama u razvoju (osobe s invaliditetom) koji su korisnici socijalnog programa neovisno o socijalnom cenzusu propisanom Odlukom, koji će primiti bon u visini od 500 kn,kao i socijalno ugrožene obitelji koje mjesečno primaju troškove stanovanja.

“Nadamo se da će ova epidemiološka kriza trajati što kraće te da će što prije doći do uspostavljanja uobičajenog životnog ritma i poslovanja. Općina Matulji pratit će iz dana u dan situaciju te u slučaju produženja krize uzrokovane koronavirusom pravovremeno reagirati s novim mjerama kako bi se pomoglo najugroženijima”, stoji u priopćenu na stranicama Općine Matulji koje potpisuje zamjenica načelnika Eni Šebalj.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top