MarketingMariner keramika
Matulji

Općina Matulji je organizator „Božićne šetemani“

Jasclie smogori
jaslice pul šmogor

U nedjelju, 16. prosinca započinje „Božićna šetemana“ sa programom za najmlađe

U Potragu za Djedom Božićnjakom kreće se vlakom sa kolodvora u Matuljima uz pratnju Puhačkog orkestra Glazbenog društva „Spinčići“. Dječica u pratnji Bake Mraz vlak vozi do Šapjana. Na putu za Šapjane vlak zastaje u Rukavcu i Jurdanima gdje ukrcava još dječice koja će se družiti sa Djedicom. U vlaku će djeca moći napisati pisma sa željama i ubaciti ih u kutiju Djeda Božićnjaka. Kroz Božićnu manifestaciju općina Matulji i Hrvatske željeznice promoviraju novih šesnaest linija koje prolaze prigradom.

U utorak 18. prosinca u Školskoj dvorani u Matuljima Dječji vrtić Matulji priređuje druženje i promociju CD-a „Vrtić u srcu“. Trinaest pjesama autorice „tete“ Marize Kralj nastale su tokom rada u vrtiću Matulji.

18. prosinca u 19:00 sati moći ćemo uživati u koncertu mješovitog zbora Štorija „Božić je judi“ u crkvi Sv. Lovre u Rukavcu.

19. prosinca u holu Općine Matulji Udruga Foliot priprema izložbu kreativne radionice pod nazivom “Snježna bajka” u 18:00 sati. Predstava „U ritmu zvončića“ počinje u 18:30 sati. U školskoj dvorani u Matuljima u 19:00 sati započinje plesna radionica „Plesna božićna priča“.

20. prosinca u 18:00 sati u OŠ Matulji učenici od prvog do osmog razreda nastupaju na glazbeno scenskoj predstavi „Priča male zvjezdice“. Osim učenika, prvi puta nastupit će i profesori ove škole.

Školarci u Školi Brešca 20. prosinca imaju priredbu pod zanimljivim nazivom „(D)oživi čaroliju“.

Članovi Udruga umirovljenika Matulji u matuljskom Hangaru u 19:00 sati 20. prosinca pokazati će svoje znanje u plesu i organiziraju natjecanje za najbolju orehnjaču.

MarketingMariner keramika

Jaslice pul Šmogor atrakcija je sama za sebe. Iako su jaslice već sada spremne, tradicionalno otvaranje biti će 21. prosinca u 17:00 sati. Svake godine jaslice su sve bogatije i jedva čekamo vidjeti kakva nam iznenađenja ove godine kriju.

21. prosinca u 18:00 sati Likovna poneštrica donosi izložbu „Cvjetne esencije“ Božene Bubonje.

Likovna udruga Interinova Matulji predstavit će predstavu „Sjaj Božića“ u holu Općine u 18:00 sati 21. prosinca.

22. prosinca izlagači na Božićnom sajmu ispred Općine nuditi će svoje proizvode kao što su sezonsko voće i povrće, sadnice, kruh, žitarice i med, razno ulje i ljekovito bilje, kozmetiku, prigodne poklone i umjetnički nakit, ukrase od keramike i drugo. Uz sajam nastupa akustični duo, Eni Jurišić i Nika Zubović pod imenom Pinky the Brain. Na sajmu će od 11 do 12 sati biti upriličeno druženje građana uoči Badnjaka uz tradicionalni bakalar i vino.

„Božićna šetemana“ završava 23. prosinca u 18:00 sati u Crkvi u Matuljima. koncertom Božićna harmonija KUD-a Učka Matulji.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top