Marketing
Mošćenička Draga

Općina i Park prirode Učka sudjeluju u zanimljivom projektu

Mošćenička Draga
Foto: ilustracija

Cilj projekta je revitalizacija zanemarenog kulturnog nasljeđa

Općina Mošćenička Draga i Javna ustanova Park prirode »Učka sudjelovat će u zanimljivom međunarodnom projektu. Općina Izola – Comune di Isola u suradnji s Općinom Komen (vodećim partnerom), Sveučilištem u Mariboru, Institutom IRRIS, Istarskom županijom, Općinom Lanišće,  Javnom zavodom Komenski Kras i našim dvjema institucijama,raspisali su javni, otvoreni, dvostupanjski poziv za izradu prototipa promotivnih suvenira u okviru projekta KAŠTELIR – »Prapovijesne gradine i etno-botanika za održivi turizam i ruralnirazvoj – od Krasa do Kvarnera (preko Brkina, Ćićarije i Istre)«

Projekt Kaštelir projekt je Programa suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska 2014-2020. Partneri provode projektne aktivnosti od 1. listopada 2018. s ciljem revitalizacije zanemarenog kulturnog nasljeđa gradina (kaštelira), koje potječe iz prapovijesti, a nalazi se u priobalnim dijelovima Primorske regije, Istre i Kvarnera. Glavna svrha projekta Kaštelir je očuvanje kulturne i prirodne baštine odabranih lokaliteta,dok je cilj projekta upotreba baštine u održivom i prekograničnom kulturnom turizmu.

Predmet poziva je odabir pet prototipa promotivnih suvenira: četiri začetiri odabrana arheološke lokacije u sklopu projekta Kaštelir: Štanjel (Komen,SI), Korte nad Izolom, Rašpor (Lanišće, HR), Brseč i Ozida (Mošćenička Draga,HR) i zajedničkog s imenom »KAŠTELIR«.

Suvenirom kao umjetničkim simbolom želi se ljudima na atraktivan i popularan način približiti kulturnu (arheologija i povijest) i prirodnu (etnobotanika) baštinu odabranih nalazišta. Odabrat će se pet suvenira koji će predstavljati zajedničku prekograničnu turističku destinaciju kaštelira partnerskog područja. Rok za podnošenjeprijedloga u prvoj fazi selekcijskog postupka jenedjelja, 12. travanj 2020. do 23:59.

MarketingMNK Gorovo

Više informacija o projektudostupno je na web stranici: http://www.si-hr.eu/en2/map/kastelir/

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top