MarketingModerato
Kultura

“Opatijsko susjedstvo u sklopu EPK – Rijeka 2020”

80799179_2202068326559519_2420376872031354880_n-1024×613

Održana je Javna tribina “Opatijsko susjedstvo u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020”

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, održala se Javna tribina pod nazivom “Opatijsko susjedstvo u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020”.

Organizator tribine, Udruga Žmergo ovu je aktivnost provela u sklopu projekta “Street art MUV (Mladi u Voloskom)”.

Helena Traub i Nika Zubović, edukatorice s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima u kulturi, studente su upoznale s temom opatijskog susjedstva u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020 te projektima u kulturi koje ono obuhvaća.

S obzirom da ključan čimbenik kulture čini angažiranost mladih u razvoju kulture i stvaranju kulturnih sadržaja, cilj ove Javne tribine bio je potaknuti sudionike na razmišljanje i predlaganje sadržaja prema vlastitim potrebama, a koji bi u budućnosti obogatili kulturnu ponudu grada Opatije.

Javna tribina obuhvatila je teme opatijskog susjedstva u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, Festivala susjedstava, kao i projekata Udruge Žmergo koji se provode u sklopu opatijskog susjedstva (Street art MUV, Pošumljavanje #budiBUKVAlan).

MarketingModerato

Također, kao glavna prekretnica u smislu društvenog angažmana mladih osoba, istaknuto je i ovogodišnje usvajanje Lokalnog programa za mlade, prvog strateškog dokumenta Grada Opatije, kojim se kroz provedbu mjera iz šest različitih područja, mlade potiče na volontiranje, inovativno poduzetništvo, stvaranje i konzumaciju kulturnih sadržaja, uz mogućnost pohađanja korisnih edukativnih besplatnih radionica, a sve kako bi se kvaliteta života mladih u Opatiji znatno poboljšala.

Studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu međusobno su raspravljali o ponudi kulturnih sadržaja za mlade, načinima na koje se mladi mogu uključiti u stvaranje kulturnih sadržaja prema vlastitim preferencijama, kao i potrebama mladih. Kroz razmjenu ideja, prijedloga i sugestija stvorena je pozitivna atmosfera i inspiracija za daljnji angažman mladih po pitanju razvoja kulture i kreiranja novih kulturnih sadržaja.

Projekt „Street art MUV (Mladi u Voloskom)“ provodi se u sklopu opatijskog susjedstva programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a sufinanciran je od strane Primorsko-goranske županije i Grada Opatija.

Izvor: https://zmergo.hr/

55555

Zadnje novosti

To Top