MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Sport

Opatijskim klubovima počelo naplaćivanje korištenje sportskih objekata u Rijeci

Opatija

Gradski vijećnik Marinko Koljanin na protekloj sjednici Gradskog vijeća kazao je kako je TD Rijeka sport Vaterpolskom klubu Opatija izdao fakture za korištenje Bazena Kantrida, pozdravivši komercijalizaciju korištenja sportskih objekata.

Vijećnik je upitao gradonačelnika Vojka Obersnela da pojasni situaciju sa sporazumom između gradova Rijeke i Opatije vezanu uz uzajamno korištenje sportskih objekata, navodeći sličnu suradnju Grada Rijeke s Općinom Kostrena. Vijećnik je iskazao žaljenje da Primorsko-goranska županija kao jedinica regionalne samouprave ne sudjeluje u gradnji sportskih objekata u Rijeci te sufinanciranju korištenja objekata od strane županijskih sportaša.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potvrdio je kako postoji ugovor između Grada Rijeke i Grada Opatije o korištenju sportskih objekata bez naknade, koji je potpisan pred više godina, u dobroj namjeri, da se opatijskim sportašima prije svega omogući korištenje Bazena Kantrida. Gradonačelnik je naveo kako reciprocitet tog ugovora nije nikada ostvaren u punom iznosu, a kako se u protekloj godini pojavio i zahtjev za korištenje Stadiona Kantrida od strane Nogometnog kluba Opatija. Grad Rijeka, uz Izvješće o javnim potrebama u sportu, dostavlja i informaciju o korištenju sportskih terena od pojedinih sportskih kolektiva zajedno s stvarnim troškovima tih korištenja, te je prema tom dokumentu zaključeno da sporazum između gradova ne može opstati.

Direktor TD Rijeka sport Igor Butorac, u suglasnosti s gradonačelnikom odlučio je da se Gradu Opatiji za korištenje Bazena i Stadiona Kantrida naplati razlika u satovima međusobnog korištenja sportskih objekata. Obersnel je kazao kako je u razgovoru s gradonačelnikom Opatije dogovorena isplata, dodavši kako će na postojeći sporazum biti predložen aneks ugovora koji regulira spomenutu problematiku.

Vijećnik Koljanin izrazio je zadovoljstvo odgovorom, navodeći kako Grad Opatija u usporedbi s Gradom Rijekom izdvaja veći udio proračuna za javne potrebe u sportu te kako se naplaćena korištenja sportskih terena mogu iskoristiti za povećanje tog gradskog programa.

MarketingMNK Gorovo

Prema pojedinim kalkulacijama, samo Vaterpolo klub Opatija godišnje će morati platiti oko pola milijuna kuna za korištenje termina u bazenima na Kantridi, no postoje najave kako će taj trošak vjerojatno preuzeti Grad Opatija.

Via: Fiuman.hr

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top