MarketingMariner keramika
Opatija

Opatijska olimpijada umirovljenika

umirovljenici

Opatija će i ove godine biti domaćin aktivnog druženja osoba treće dobi te će se tako u četvrtak 12 svibnja, s početkom u 9:30 sati, na trgu Sportske dvorane Marino Cvetković održati 14. Opatijska olimpijada umirovljenika

Druženje se održava u suorganizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo Opatija, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana Crvenog križa, Tjedna Crvenog križa (8 – 15. svibnja) i Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti.

Ova tradicionalna manifestacija uvijek privuče brojne sudionike za koje organizator priprema bogat program te će tako biti i ove godine. Olimpijada započinje u 9:30 sati programom Vježbajmo zajedno Bodycore kojeg će voditi viši fiziotarapeut Tajana Stakić, dok će u isto vrijeme svim sudionicima Crveni križ Opatija omogućiti mjerenje tlaka.

U 10:15 započinje program sportsko rekreativnih igara te će se tako umirovljenici moći okušati u streličarstvu i bacanju kolutova.
Svi zainteresirani će moći sudjelovati i u programu nordijskog hodanja i pješačenja – Korakom do zdravlja, koji započinje u 10.30 sati i u kojem će moći odabrati jednu od dvije ponuđene rute: laganu stazu u dužini od 2 km i cca.1 h hodanja na ruti Lipovica – Villa Angiolina – Lipovica ili srednje tešku stazu dužine 7 km i cca. 2 h hodanja na ruti Lipovica – Pobri – šetalište Carmen Sylva – Slatina – Lungomare – Lipovica.

20190510_133531-002-1024×768
Organizator napominje kako sve navedene aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, kako sudionici u njima sudjeluju na vlastitu odgovornost te ih poziva da se adekvatno pripreme za sudjelovanje što podrazumijeva sportsku opremu, zaštitu od sunca te dovoljnu količinu vode. Prijave se primaju zaključno do početka aktivnosti, a sudionike prijavljuje voditelj ekipe.

Organizator za sve sudionike osigurava osvježavajuće piće, voće, liječničko osoblje i stručne voditelje aktivnosti, a sve informacije i prijave mogu se ostvariti na [email protected] i na 091/ 420 06 50.

MarketingMariner keramika

Posebnu zahvalu organizator upućuje pokroviteljima, a to su: Grad Opatija, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski savez sportske rekreacije, Opatija 2000 zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

14. Opatijska olimpijada umirovljenika je još jedna potvrda da Opatija itekako baštini sportske i rekreacijske aktivnosti što potvrđuje itekako bogat kalendar istih tijekom cijele godine.

Photo: arhiva KŠR Gorovo

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top