MarketingMNK Gorovo
Opatija

Opatijka Martina obranila doktorat u Finskoj

Martina Mavrović

Eminentnom društvu mnogih uglednih znanstvenika i visokoobrazovanih stručnjaka prošle srijede pridružila se i jedna Opatijka. Studentica postdiplomskog studija Sveučilišta u Helsinkiju Martina Mavrović obranila je doktorsku disertaciju na temu „Uloga ionskih kanala u razvoju mozga“ i stekla titulu doktora fiziologije i neuroznanosti.

„Obranu diplomskog rada imala sam preko aplikacije ZOOM prošle srijede 20.05. budući da se trenutno nalazim u Norveškoj, a doktorat sam stjecala u laboratoriju profesora Kai Kailea u Helsinkiju. Tema mi je bila uloga ionskih kanala u razvoju mozga. Ionski kanali su biofizička podloga za slanje signala u mozgu. Ako se dogodi neka „greška“ u razvoju tih ionskih kanala, može doći do razvoja bolesti poput autizma ili epilepsije…“, pojašnjava doktorica Mavrović.

Nakon završetka doktorskog studija Martina će početi raditi kao postdoktorand na Institutu za temeljne medicinske znanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Oslu.

Mlada znanstvenica završila je opatijsku osnovnu školu, Gimnaziju Eugena Kumičića u Opatiji dok je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu najprije stekla diplomu prvostupnika iz biologije, a potom je diplomirala eksperimentalnu biologiju.

MarketingMNK Gorovo

„Trenutno radim na ugovor u Norveškoj tako da planiram ostati ovdje još neko vrijeme. Po pitanju karijere nemam neki definirani cilj. Voljela bih ostvariti sveučilišnu karijeru i postati profesor. Ako to uspije – super, a ako ne onda bih voljela raditi u farmaceutskoj industriji. Inače, život u Oslu je super. Mnogo ulažu u znanost i uvjeti za rad u znanosti su odlični“, zaključila je Mavrović.

Martini želimo još mnogo uspjeha u karijeri i da ostvari sve svoje ambicije.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top