Marketing
Sport

Opatijka Anja Vreg u organizaciji prestižnog teniskog turnira

Anja Vreg
foto: fiuman.hr

Anja je sudac sa srebrnom značkom i sudi visokorangiranim tenisačicama i tenisačima diljem svijeta

Mnogobrojni gledatelji pratili su ispred malih ekrana završni teniski Masters turnir Nitto ATP World Tour Finals London, na kojem su se od 11. do 18. studenog natjecali najbolji tenisači svijeta. Za organizaciju svega što se tih tjedan dana događalo na glavnom terenu bila je zadužena Opatijka Anja Vreg, koja je za ovu priliku iz sudačke stolice prešla na sasvim drugu stranu, u organizaciju, te obavljala posao menadžerice glavnog terena (Show Court Manager).

Anja je sudac sa srebrnom značkom i sudi visokorangiranim tenisačicama i tenisačima diljem svijeta. Sudila je na 18 Grand Slamova, na Olimpijskim igrama u Londonu, na Paraolimpijskim igrama u Riju, na više od 300 ATP/WTA turnira, ženskim Mastersima te 26 finala na WTA kao glavni sudac. Radi i kao “Hawk-Eye” ili “oko sokolovo“, za što ističe da je vrlo zanimljivo.

“Željela sam iskusiti nešto sasvim drugačije od suđenja te sam se prijavila za posao menadžera centralnog terena, gdje sam odmah primljena. Bilo je jako interesantno, ali i naporno. To je posao od 8 ujutro do 11 navečer, na kojem morati organizirati sve što se događa na terenu – od intenziteta rasvjete, preko pozicioniranja reklama i temperature vode za piće, pa do organizacije ceremonija na terenu i pripreme svega što trebaju igrači. Sve te igrače i trenere već poznajem od prije i posebno me obradovalo što su i oni mene prepoznali, iako nisam bila u sudačkoj stolici. Sve je proteklo odlično i mislim da mi je tu najviše pomoglo moje iskustvo na terenu, jer sam unaprijed znala što bi kome moglo trebati”, ispričala je Anja te istaknula kako će joj ovo iskustvo puno pomoći na studiju sportskog menadžmenta u Barceloni, a kojeg uskoro završava.

U Rijeci je završila studij turizma i poslovnom menadžmenta na PAR-u te tečaj za turističkog vodiča za nekoliko županija. Govori šest jezika – engleski, njemački, španjolski, slovenski, talijanski i hrvatski.

Živi vrlo dinamično, sudi turnire serije ATP i WTA diljem svijeta, pa su tako Sydney, Doha, St.Petersburg, Indian Wells, Miami, Bogota, Madrid, Washington, Toronto i Peking tek neki od gradova gdje je radila. Proputovala je sve kontinente i posjetila 58 država. Plivala je s delfinima u Dubaiju, vozila se u Japanu najbržim vlakom na svijetu, u Columbiji sudila pod zaštitom tjelohranitelja, skakala Bungee Jump u Novom Zelandu, propješačila meksičko-američku granicu od Tijuane do San Diega, u New Yorku bila pozvana na privatan party glumca Adama Sandlera, u Columbiji upoznala brata Pabla Escobara.

Marketing

U siječnju je obično u Australiji, u veljači dolazi kući u Opatiju, slijede Amerika u ožujku i travnju, zatim Europa u svibnju i lipnju, Amerika u srpnju i kolovozu, Azija u rujnu i listopadu, da bi studeni i prosinac provela kod kuće. “Volim Opatiju, kada dođem kući uvijek sve obavljam pješice, kako bih  što više toga vidjela.

Prekrasna mi je Opatija za advent. Kada radim i putujem po svijetu uvijek promoviram naš kraj, ali i cijelu Hrvatsku. U dalekim zemljama obično znaju za Dubrovnik i to je sve. Ja im onda ispričam koliko još lijepih gradova i mjesta imamo te im savjetujem da svakako posjete Hrvatsku”, kazala je Anja za Fiuman.

Izvor: Fiuman.hr

55555

Zadnje novosti

To Top