Opatija

Opatijac Lorenzo Marinčić osvojio zlato u bodybuildingu

80A3D50F-85B9-44AD-88A5-0225A74CDB15 (1)

Opatijac Lorenzo Marinčić ponovo je nastupao prošlog vikenda nakon tri godine stanke te je osvojio jedno zlato, jednu broncu te četvrto mjesto na prestižnom Fitparade natjecanju europske razine u Budimpešti u organizaciji NPC/IFBB pro lige.

Kako nam Lorenzo prenosi, NPC amaterska liga u bodybuildingu jedini je put ka profesionalnom statusu, odnosno jedini put prema Mr. Olympia natjecanju što je ujedno i najprestižnija titula u kojoj pobjednik osvaja 400,000 dolara glavne nagrade.

Lorenzo je na jednom od najjačih NPC natjecanja, Fitparade-u u Budimpešti osvojio zlato u klasi za novake, broncu u polu-teškoj kategoriji do 90 kg u regionalnom natjecanju te četvrto mjestu u polu-teškoj kategoriji do 90 kg u kvalifikacijama za profesionalce. Lorenzo kaže kako je to četvrto mjesto upravo i ono na koje je naviše ponosan jer mu je i glavni cilj postati profesionalni bodybuilder, a taj rezultat mu je velika odskočna daska ka tom putu.

Za buduće planove navodi kako mora se mora povećati kako bi mogao konkurirati u kategoriji do 100 kg pošto je previsok za kategoriju do 90 kg. Za takav poduhvat potrebna mu je stanka od natjecanja te kaže kako ga možemo ponovno očekivati na bini u proljeće 2023. godine.

Lorenzu su pripreme trajale 16 tjedana te kako bi smanjio postotak masti na 5% kaže da je morao izgubiti čak 17 kg u tako kratkom vremenu. Pred kraj priprema je su za to bila potrebna do dva treninga dnevno te vrlo niski unos kalorija, u jednom trenutku je to bilo samo 1300 kalorija. Za usporedbu, prosječni Hrvat pojede oko 2500 – 3000 kalorija dnevno.

Javlja/foto: Fiuman.hr

55555

Zadnje novosti

To Top