MarketingMariner keramika
Opatija

Opatija u samom vrhu po kvaliteti i visini ulaganja u vrtiće

vrtić opatija

Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatija: U samom smo vrhu po kvaliteti i visini ulaganja u vrtiće

Nakon rezultata istraživanja o broju upisanih prvašića provedenih od strane portala Gradpnačelnik.hr u ovoj školskoj godini, analizirali smo i podatke koje su nam u istom istraživanju provedenom krajem prošle godine gradovi dostavili o broju djece upisane u vrtiće. U istraživanje su se uključila 104 grada, od kojih gotovo polovica – njih 48, bilježi pozitivne brojke, odnosno rast broja djece koja su ove godine po prvi put krenula u vrtiće.vv2

Grad Opatija bilježi najveći rast broja upisanih prvašića u posljednje dvije godine – u vrtiće je naime po prvi put upisano 61 posto više djece – 464, dok ih je 2017./18 bilo 288.

Razveselila me ova statistika. Iako smo svjesni da smo u hrvatskom vrhu i prema kvantiteti i prema kvaliteti pružanja predškolskih usluga, uvijek je lijepo čuti da su postoci toliko visoki. Naravno da je glavni razlog tomu izgradnja novog vrtića na Punta Kolovi, koji je u funkciji sada već drugu predškolsku godinu, sa 12 odgojnih skupina i više od 150 djece. No, Grad Opatija kontinuirano ulaže i u uređenje ostalih zgrada u kojima djeluje Dječji vrtić Opatija – u Voloskom je potpuno energetski obnovljena zgrada vrtića, uz pomoć eu sredstava, a kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede osigurali smo i bespovratna sredstava za dogradnju zgrade vrtića u Veprincu. Bolji uvjeti rada za zaposlenike i djecu stvorili su i nova upisna mjesta za naše najmlađe te mogu s ponosom reći da u Opatiji nema neupisane djece u jasličke i vrtićke programe”, ističe gradonačelnik Ivo Dujmić.

MarketingMariner keramika

Prenosimo sa Gradonačelnik.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top