MarketingMNK Gorovo
Opatija

Opatija u ožujku obilježava 130 godina zdravstvenog turizma

masaža

Bogata ponuda opatijskih wellness i spa centara

Opatija obilježava 130 godina od proglašenja prvim klimatskim lječilištem na Jadranu manifestacijom „Ožujak – oaza wellnessa“ u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije. Čekaju nas brojni programi, treninzi, radionice i tretmani.

U subotu, 2. ožujka na Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote u hotelu Royal u Opatiji predstaviti će se ponuda wellness i kozmetičkih centara uz brojne radionice i predavanja vrhunskih stručnjaka.

Nude se treninzi uz najpoznatijeg hrvatskog trenera Maria Mlinarića koji su imali veliki odaziv za vrijeme Adventa u Opatiji. U rekreativnom dijelu programa nudi se šetnja i nordijsko hodanje. Tu su još i radionice joge i meditacije, posebno osmišljena ponuda opatijskih wellness i fitness centara i brojne druge aktivnosti.

2. ožujka u Conference parku 25/7 (Hotel 4 opatijska cvijeta) od 10:00 do 17:00 sati započinje Dan zdravlja, vitalnosti i ljepote. Već u 9:00 sati ispred Grand hotela 4 opatijska cvijeta probudite tijelo jutarnjom trening šetnjom. U 10:00 sati slijedi prvo ovogodišnje nordijsko hodanje kroz povijest Opatije ispred Ville Angioline.

Sajam wellnessa organiziran je u prizemlju konferencijskog centra te će se tamo predstaviti Thalassotherapija Opatija, Učilište Lovran – Medical Wellness Akademija, Ortosan – Medical Wellness Centar, Amadria Park Hoteli, Hotel Bristol by OHM, Hotel Navis, Hotel Villa Kapetanović, Liburnia Riviera Hoteli, Studio za masažu Noa, Crveni križ Opatija, Damir Manola Bioterapija, Vesna Naturals, Renata Reiner Yoga i Lječilište Veli Lošinj, a gastronom Damir Perman postavit će kutak zdrave hrane.

Posebna atrakcija ovog sajma bit će virtualna vožnja biciklom od Opatije do Mošćeničke Drage, koju će posjetitelji moći doživjeti zahvaljujući trenažeru na koji je bicikl postavljen. Simuliranjem opterećenja pri usponima i padinama na pravoj stazi, a pri tome istovremenom sinkronizacijom videa sa brzinom kretanja korisnik zapravo dobiva iskustvo kao da vozi na stvarnoj lokaciji. Osim toga, posjetitelji sajma moći će isprobati besplatne masaže, kupiti tretmane i wellness programe s velikim popustima i istražiti posebne ponude kozmetike.

Na prvom katu centra tijekom dana održat će se brojna predavanja i radionice. Mario Mlinarić vodit će motivacijsku radionicu, Denis Delogu govorit će o zdravlju i prehrani, Mladen Delač predstavit će vježbe joge i autogeni trening, Paolo Šorić iz Thalassotherapije Opatija govorit će o rehabilitaciji i predstaviti rehabilitacijske vježbe, dok će osnivačica Medical Wellness akademije Jelica Popić obraditi temu zdravog spavanja. Teme ostalih predavanja i radionica bit će stres, dijete, detoksikacija, joga, tajne čovjekova zdravlja…

Da bi sve proteklo u zdravlju, tijekom poslijepodneva, od 12.30 do 15 sati, restoran hotela Antica Osteria da Ugo nudit će dvije varijante zdravog ručka po cijeni od 95 kuna. Nakon ručka vježbajte na trgu ispred hotela Royal uz Thalasso Fit Challenge iDynamic Fitness školu.

Sljedećeg vikenda, u subotu, 9. ožujka, dan će početi uz ekološki sajam na opatijskom „mrkatu“ u organizaciji udruge Žmergo od 8 ujutro.

MarketingMNK Gorovo

Besplatna nordijska šetnja kroz povijest Opatije u organizaciji KŠR Gorovo započinje u 10 sati u parku ispred Ville Angioline. Uz stručno vođenje, osigurani su i štapovi za 40 sudionika, a ove će se šetnje nastavljati i svake subote do kraja mjeseca. Istog dana tijekom poslijepodneva trajat će otvorena vrata Dynamic Fitnessa od 12:00 do 16:00 u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Besplatnu bioterapijsku radionicu za dame, povodom Međunarodnog dana žena, održat će Damir Manola od 16:00 do 18:00 sati u dvorani KD Zora u Opatiji.

Dan bogat događanjima zaključit će trail utrka Noćna Rika Carmen Sylva sa startom na kupalištu Slatina u 19:00 sati, koja će povesti trkače rutom kroz šumsko šetalište Carmen Sylva do Pobri, a nakon spusta na plažu Lipovica Lungomarem natrag do Slatine. Uz sportski, utrka će imati i humanitarni karakter jer će se dobrovoljni prilozi sudionika donirati Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije, ali i zabavni program uz DJ-a. Za ovu utrku ipak morate biti u formi, kako ne bi došlo do ozljeda a kako se održava po noći, obavezna je lampa i mobitel.

U nedjelju, 10. ožujka, najpoznatiji hrvatski trener i motivator Mario Mlinarić održat će trening na otvorenom u parku ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s početkom u 10 sati, a besplatni „MM treninzi“ održavat će se i svake nedjelje do kraja mjeseca.

Besplatne radionice Yoga i meditacija u pokretu Medical Wellness akademije organiziraju se u sklopu manifestacije „Ožujak – oaza wellnessa“ utorkom, 5., 12. i 19. ožujka.

Radionica obuke masaže za parove „Ruke koje vole“ Ortosan – Medical Wellness centra održati će se 11. i 27. ožujka.

U Amadria Park hotelu Milenij održavat će se vikend radionice, 02.-03. ožujka Yoga vikend, a 09.-10. ožujka i 23.-24. ožujka Wellness u funkciji zdravlja. Tijekom opatijskog mjeseca sporta i zdravlja, hoteli i wellness centri pripremili su posebne ponude tretmana i wellness programa uz značajne popuste, a više informacija o programu i ponudi može se pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice – visitopatija.com.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top